B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

28 maart 2013

Pinterest infografiek

In een eerder bericht kon u al vernemen dat ik een zoektocht gestart ben naar Belgische Pinterest-gebruikers. De teller is voorlopig gestopt op 13.046.  De criteria waren dat ofwel de locatie naar België verwees, ofwel dat de website die in het profiel opgegeven werd een .be domeinextensie had, ofwel dat er andere info in het profiel naar België verwees.

Op basis van de informatie in de profielen van deze 13.046 Belgische Pinterest-gebruikers heb ik een overzicht opgesteld over de bedrijvigheid van deze gebruikers.

Een "gemiddelde" Belgische Pinterest-gebruiker (de mediaan) volgt 44 andere Pinterest-gebruikers, wordt zelf door 18 andere Pinterest-gebruikers gevolgd, en heeft 8 boards aangemaakt waarin 84 pins ondergebracht zijn. De infografiek geeft nog wat context over deze cijfertjes.


Deze infografiek is opgesteld op basis van Pinterest-gebruikers die via hun profiel duidelijk maken dat ze iets met België te maken hebben. Beginnende Pinterest-gebruikers zouden wel eens minder info in hun profiel vrijgeven zodat ze ook niet als "Belgisch" kunnen herkend worden. Het is bijgevolg aannemelijk dat de cijfers relevant zijn voor actieve Pinterest-gebruikers uit België.

Related Posts with Thumbnails