B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

27 maart 2013

Pinterest profielen

In een eerder bericht kon u al vernemen dat ik een zoektocht gestart ben naar Belgische Pinterest-gebruikers. De teller is voorlopig gestopt op 13.046.  De criteria waren dat ofwel de locatie naar België verwees, ofwel dat de website die in het profiel opgegeven werd een .be domeinextentie had, ofwel dat er andere info in het profiel naar België verwees.

In een Pinterest-profiel kan een gebruiker een heleboel zones invullen :
  • username
  • foto
  • naam
  • about
  • locatie
  • eigen website
  • Twitter-account
  • Facebook-account
Van de 13.046 reeds in kaart gebrachte Belgische Pinterest-gebruikers zijn er slechts 1645 of 12,6% die al deze zones ingevuld hebben. De onderstaande afbeelding toont in de eerste plaats één van deze 1645 Belgische Pinterest-gebruikers. De afbeelding geeft per zone ook aan hoeveel Belgische Pinterest-gebruikers er de zone ingevuld hebben in hun profiel.


De inventaris van Pinterest-profielen gebeurde aan de hand van de locatie, wat het hoge aantal profielen met ingevulde locatie verklaart (90%). Opmerkelijk is dat 162 Pinterest-gebruikers (of 1,24%) nog geen moeite gedaan hebben een foto op te laden in hun Pinterest-profiel (of hun Facebook- of Twitter-foto over te nemen).

Van de externe links in  de Pinterest-profielen zijn de links naar de Facebook-profielen het populairst (66% van de opgespoorde profielen). Eigen websites komen op de tweede plaats met 50% (een heleboel personen vermelden bovendien hun website in de about-zone). Slechts 44% van de Belgische Pinterest-profielen bevat een link naar een Twitter-account.

En is uw Pinterest-account volledig ingevuld ?

2 Bedenking(en) :
Blogger localhost had op 27 maart, 2013 12:32, de volgende bedenking ...

Ja.

 
Anonymous Nancy had op 27 maart, 2013 14:11, de volgende bedenking ...

Ja :-)

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails