B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

22 juni 2013

CSMB meets CMBE - Social Content Strategies

Het CMBE initiatief gaat al een tijdje mee. CMBE staat overigens voor "Community Manager Belgium". De initiatiefnemers van CMBE hebben al verschillende gratis avondactiviteiten georganiseerd, open voor personen met interesses voor community management. Het was het tijdje stil rond CMBE, maar onlangs was Talking Heads bereid om een volgende CMBE avondactiviteit te ontvangen.

Tegelijkertijd was er een nieuw initiatief, CSMB wat staat voor "Content Strategy Meetup Belgium". Dit initiatief is ontstaan vanuit een Content Strategy conferentie waar enkele Belgen elkaar gevonden hadden. Dit resulteerde al in een eerste activiteit enkele maanden terug. Op deze CSMB activiteit waren verschillende aanwezigen die ook al voordien op CMBE activiteiten aanwezig waren.

De geplande CMBE bijeenkomst van 5 juni laatstleden bij Talking Heads werd bijgevolg een gemeenschappelijk CMBE - CSMB initatief, met als titel "CSMB meets CMBE: Social media content strategies".

De activiteit werd langs twee kanten aangekondigd, zowel door middel van een Eventbrite event als een aankondiging op de CSMB meetup site. Lekker verwarrend ...

Op het programma stonden vier sprekers. Alle sprekers hebben hun presentaties op SlideShare geplaatst, wat zeer handig is om nadien naar terug te kijken als je aanwezig was. Het kan ook voor anderen interessant zijn om deze presentaties te bekijken.

Dorien Aerts - Mobile Vikings

Jelle Wierdsma - Lampiris

Luc-Olivier Rahier - Efteling
Jelle Annaers - Taarten decoreren


Het leuke van dergelijke events is dat het er zeer ongedwongen aan toe gaat, dat er meestal een goede sfeer hangt tussen de deelnemers en dat er goed genetwerkt wordt. Mijn ervaring is dat het op betalende events meestal niet zo goed klikt. Een indicator hiervoor is het aantal personen dat na de presentaties blijft hangen.

Ik ben benieuwd naar de volgende activiteiten van CMBE en/of CSMB. Voor zover mij bekend zit er nog niets in de pijplijn. Maar daar kan de vakantieperiode wel voor iets tussenzitten.

Related Posts with Thumbnails