B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

18 juni 2013

Google+ interacties

Circlecount is voor zover mij bekend de voornaamse bron van statistieken en analyse voor Google+. Onlangs heeft Circlecount de resultaten van een interessante analyse gepubliceerd. Van meer dan 2680 verschillende Google+ users werden 1,6 miljoen Google+ berichten geanalyseerd. De resultaten kan je bekijken op http://www.circlecount.com/postsanalysisyear/. Zie ook het Google+ bericht

Uit de onderstaande grafiek leid ik af dat het aantal reshares en het aantal comments over de onderzochte periode lijkt te dalen.

De vraag is natuurlijk of de 2681 onderzochte profielen voldoende represenatief zijn voor de Google+ Community. Dezelfde opmerking geldt voor de andere analyses (groepen van Google+ users volgens aantal followers enerzijds en high of low interaction anderzijds).

De ogenschijnlijke conclusie dat de activiteitsgraad op Google+ daalt is natuurlijk koren op de molen van diegenen die Google+ niet zien zitten. De voorstanders zullen daarentegen ongetwijfeld aanhalen dat de cijfers onvoldoende betrouwbaar zijn.

1 Bedenking(en) :
Blogger Paul Cobbaut had op 18 juni, 2013 23:43, de volgende bedenking ...

Kwaliteit vs kwantiteit... liever 3 goeie posts sharen dan 300 keer tsjilpen ;-)

paul

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails