B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

17 juni 2013

Belgische bedrijven op Linkedin

Tijdens het event dat vorige donderdag plaats vond naar aanleiding van het tienjarig bestaan van Linkedin werden enkele cijfers bekend gemaakt over het aantal Belgische bedrijven op Linkedin.

Ik ging er eerst van uit dat de organisatoren van het event (Beweb en Social.lab) gepriviligeerde toegang hadden tot deze Linkedin-gegevens. Niets is minder waar, iedereen kan die info opvragen. Via "Search Companies" kan u zelf zeer eenvoudig nagaan hoeveel bedrijven er aan uw zoekopdracht voldoen. En de zoekopdrachten op Linkedin laten veel combinaties toe.

De zoektocht naar bedrijven voor locatie "Belgium" met beperking "headquarters only" gaf zojuist 17932 verschillende resultaten (zie rechtsboven voor het aantal resultaten).


In de zoekopties staat onderaan "Number of followers". Daar bekomt u inzicht in de verdeling van de bedrijven over enkele groepen.


Er zijn op dit ogenblik bijgevolg 26 Belgische bedrijven met meer dan 5000 followers op Linkedin, 222 bedrijven met 1001 tot 5000 followers, 2204 bedrijven met 101 tot 1000 followers en 1202 bedrijven met 51 tot 100 followers. De lijst wordt afgesloten met 13930 bedrijven met 50 followers of minder.

Related Posts with Thumbnails