B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

25 februari 2014

Activiteit op de social media accounts van de Vlaamse partijen

De sperperiode voor de Vlaamse partijen is van start gegaan. Dit wil zeggen dat de partijen niet meer zomaar alles mogen doen, reclame op internet is onder meer niet meer toegestaan. De afgelopen weken lieten sommige partijen zich niet onbetuigd, je kon hun advertenties op heel veel plaatsen tegengekomen.

In dit bericht wil ik even aandacht besteden aan de activiteiten op de social media accounts van de Vlaamse partijen. In welke mate hebben de Vlaamse partijen zelf al informatie ("content") op de diverse social media platformen gepubliceerd?

Voor Facebook is het niet evident om alle posts van een Facebook-pagina terug te zoeken. Ik heb mij bijgevolg beperkt tot het aantal posts van de afgelopen 30 dagen zoals gerapporteerd door het Conversocial Facebook Page Profiler tool.
Vlaams Belang was het meest actief de afgelopen 30 dagen, met maar liefst 104 berichten (dus meer dan 3 per dag). OpenVLD was het zuinigst, met maar 34 berichten.

Het totaal aantal tweets van een Twitter-account is eenvoudig op te vragen. @groen was tot nu toe het productiefst, met maar liefst 7719 tweets. @OpenVLD was hier ook het minst actief tot nu toe, met 2774 tweets.

De partijen hebben allemaal filmpjes op YouTube gepubliceerd. Vlaams Belang heeft tot nu toe de meeste filmpjes ter beschikking gesteld (347). OpenVLD bengelt weer onderaan met 22 filmpjes. OpenVLD heeft naast het YouTube-kanaal ook een Vimeo-account, waar ondertussen ook al 76 filmpjes te bekijken zijn.

Slechts 4 partijen hebben een Instagram-account. CD&V heeft al 53 afbeeldingen op Instagram gepubliceerd. De account van de N-VA - die nog maar bestaat sinds 12 februari 2014 - kent nog maar 16 gepubliceerde afbeeldingen.

Drie partijen zijn actief op Pinterest. CD&V steekt qua gepubliceerd volume er bovenuit (reeds 125 pins). OpenVLD (met 3 pins) en Vlaams Belang (met 4 pins) zijn maar symbolisch aanwezig op Pinterest.

Op Flickr, de foto-sharing site, zijn de verschillen eveneens groot. CD&V heeft er al een zeer groot aantal foto's (20129). N-VA heb ik er nog niet op gevonden. Vlaams Belang heeft het laagste aantal foto's (242).

Het onderstaande plaatje geeft alle cijfertjes voor de verschillende platformen waar de partijen aanwezig zijn. Een PDF-versie kan je op Google Docs bekijken.


Op de belangrijkste platformen (Facebook, Twitter en YouTube), lijkt Vlaams Belang de grootste activiteit aan de dag te leggen, gevolgd door Groen. OpenVLD publiceerde tot nu toe het laagste aantal berichten. Op de overige platformen (Instagram, Pinterest en Flickr) is CD&V met voorsprong het actiefst. Het zelf publiceren van (veel) berichten is nog geen garantie voor veel bezoekers/kijkers en interacties. Bovendien heeft het inzetten van advertenties ook zo zijn impact op het aantal bezoekers/kijkers en interacties. Maar dit is een onderwerp van een volgend bericht in de loop van de komende weken.

Moest u toevallig nog social media accounts kennen die nog niet in dit overzicht opgenomen zijn, dan mag u mij dit steeds laten weten.

1 Bedenking(en) :
Blogger Philippe had op 27 maart, 2014 11:39, de volgende bedenking ...

Nog even ter info, Groen is ook actief op Pinterest: http://www.pinterest.com/groenwerkt/

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails