B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

02 maart 2014

Populariteit van de social media accounts van de Vlaamse partijen

Exact een maand terug kon u in een blogpost op dit blog al een overzicht vinden van de social media accounts van de Vlaamse partijen. Een maand later leek het mij interessant na te gaan hoeveel extra populariteit de social media accounts van de Vlaamse partijen bekomen hebben.

Tijdens de pré-campagne die ondertussen afgelopen is, hebben verschillende partijen zwaar ingezet op advertenties op social media. Vooral de verklaring van N-VA dat er tot 300.000 euro zou geïnvesteerd worden in dergelijke advertenties viel op. Je kon er de periode dat de N-VA actief was met advertenties ook niet naast kijken, de advertenties bestookten je overal. N-VA was zeker niet de enige partij die op social media adverteerde, van andere partijen heb ik ook advertenties opgemerkt, weliswaar in mindere mate.

In de infografiek hieronder is het duidelijk dat de advertenties van N-VA in ieder geval duidelijke impact hadden op het aantal fans van de Facebook-pagina van N-VA, op het aantal followers van de Twitter-account, op het aantal abonnees van het YouTube-kanaal en op het aantal followers van de company page op Linkedin. De Instagram-account van N-VA is pas op 12 februari 2014 opgestart, dus daar is de toename ook stevig in vergelijking met de andere partijen. Enkel op Pinterest scoort de N-VA nog niet, ze zijn er immers nog niet actief - ik kon er nog geen N-VA account terugvinden.

U kan een PDF-versie van deze infografiek ook op Google Docs terugvinden.

5 Bedenking(en) :
Blogger Unknown had op 04 maart, 2014 11:04, de volgende bedenking ...

Beste,

Groen heeft ook een Pinterest en Google+ account :)

 
Blogger Karel had op 04 maart, 2014 20:35, de volgende bedenking ...

PVDA ontbreekt?

 
Blogger Bruno Peeters had op 05 maart, 2014 11:25, de volgende bedenking ...

@Ward De G+ account van Groen had ik al gevonden, de Pinterest account mag je me steeds doorgeven.

 
Blogger Bruno Peeters had op 05 maart, 2014 11:27, de volgende bedenking ...

@Karel
Je bent niet de eerste die opmerkt dat PVDA ontbreekt. De keuze was om me te beperken tot de partijen doe reeds aanwezig in de parlementen en dat zijn er reeds 6. Eigenlijk had ik LDD er dan ook moeten bijnemen.

 
Blogger Unknown had op 06 maart, 2014 11:22, de volgende bedenking ...

@Bruno Dit is de Pinterest account van Groen : http://www.pinterest.com/groenwerkt/

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails