B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

21 april 2014

Followerwonk en de politieke partijen

Followerwonk biedt ook een tooltje aan om na te gaan hoe invloedrijk een Twitter-account is. De benaming die Followerwonk hanteert is social authority.
Social Authority helps you find, optimize, and engage your Twitter audience. It's a 1 to 100 point scale that measures a user's influential content on Twitter.
De berekeningswijze wordt niet vrijgegeven, maar er wordt wel een tip van de sluier opgelicht.
Social Authority is composed of:
    The retweet rate of users' last few hundred tweets
    The recency of those tweets
    A retweet-based model trained on user profile data
Als je met je Twitter-account aanlogt op Followerwonk kan je zowel je eigen social authority vernemen, maar ook die van andere Twitter-accounts.

Net als voor de overige influence-indicatoren (Klout en Kred) heb ik een blik geworpen op de scores voor de Twitter-accounts van de zes belangrijkste Vlaamse politieke partijen. Het resultaat staat in het plaatje hieronder.N-VA scoort hier het beste met score 72, gevolgd door Groen met score 64. Op de derde plaats staan ex-aequo CD&V en Groen. Op de vijfde plaats komt de sp.a met social authority 58. De hekkensluiter is het Vlaams Belang met score 49.

Wat hebben we geleerd uit de social authority scores volgens Followerwonk van de Vlaamse politieke partijen? N-VA wordt het meest geretweet en Vlaams Belang het minst.

1 Bedenking(en) :
Anonymous Bert had op 16 mei, 2014 17:23, de volgende bedenking ...

Hoge bomen vangen veel wind. Bedenking: zou er een verband zou bestaan tussen stemmen en followerwonk score? Evolutie van de prognoses en social authority?

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails