B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

21 april 2014

Kred-scores van de politieke partijen

Kred is net als Klout een site die toelaat de mate waarin een social media account invloedrijk is te bepalen. Kred kent twee scores toe, influence en outreach.
Influence is the ability to inspire action. We measure Influence by assessing how frequently you are Retweeted, Replied, Mentioned and Followed on Twitter.

Outreach reflects generosity in engaging with others and helping them spread their message.
Net als bij Klout zijn de algoritmes waarmee beide scores bepaald worden niet vrijgegeven. Kred geeft wel meer inzicht welke elementen voor een individuele account in rekening gebracht worden voor het bepalen van de scores. Zie bijvoorbeeld het onderstaande plaatje voor de Kred-score voor BVLG (751 op 1000 voor influence en outreach level 6 op 12).

Hoe doen de zes belangrijkste Vlaamse politieke partijen het volgens Kred? Kred heeft scores bepaald voor elk van de Twitter-accounts,de Facebook-pages werden niet in rekening gebracht bij de berekening van de Kred-scores.

N-VA scoort 856 op 1000 voor influence en 7 op 12 voor outreach level.
OpenVLD scoort 835 op 1000 voor influence en 6 op 12 voor outreach level.
sp.a scoort 827 op 1000 voor influence en 7 op 12 voor outreach level.
CD&V scoort 816 op 1000 voor influence en 6 op 12 voor outreach level.
Groen scoort 806 op 1000 voor influence en 7 op 12 voor outreach level.
Vlaams Belang scoort 764 op 1000 voor influence en 5 op 12 voor outreach level.

Net als voor de Klout-score kan er afgevraagd worden of een hogere Kred-score enig belang heeft voor een politieke partij. In ieder geval liggen de scores voor de zes politieke partijen niet zo gek ver uit elkaar, met uitzondering van het Vlaams Belang.


Related Posts with Thumbnails