B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

10 mei 2014

Twitter Clients

Telkens een Twitter-gebruiker een bericht de Twitter-wereld instuurt, houdt Twitter van alles bij. De tool waarmee het Twitter-bericht gepubliceerd wordt is bijvoorbeeld één van de metagegevens die Twitter opslaat. Deze info kan je spijtig genoeg niet zien in de webversie van Twitter. Via de Twitter-API kan je die info wel opvragen. Toevallig zijn er verschillende tools die deze info ter beschikking stellen. Nog een toeval is dat Twopcharts één van deze tools is, en Twopcharts is bovendien nog gratis.

Twopchart "Tweet clients used" rapporteert welke tools gebruikt werden om de laatste 200 Twitter-berichten van een account te publiceren. Dit is natuurlijk een momentopname, het is best mogelijk dat indien je de info op een later tijdstip opvraagt, je andere resultaten bekomt.
 De Twitter-accounts van de zes belangrijkste Vlaamse politieke partijen zijn een dankbaar onderwerp om Twopchart "Tweet clients used" uit te testen.

Op basis van de laatste 200 Twitter-berichten blijkt dat CD&V voor het beheer van de Twitter-account gebruik maakt van Hootsuite. Iets meer dan de helft van de Twitter-berichten wordt echter nog steeds via de webinterface gepubliceerd. Link naar Twopcharts.
De Twitter-account van Groen wordt beheerd met Tweetdeck (25% van de gepubliceerde berichten). Het grootste deel van de berichten wordt hier ook via de webinterface gepubliceerd. De beheerder van de Twitter-account van Groen maakt gebruik van een iPhone, 12% van de berichten komt immers van de "Twitter for iPhone" interface. Link naar Twopcharts.
Bij N-VA maakt men ook gebruik van Hootsuite (66% van de berichten). De beheerder van de Twitter-account van de N-VA beschikt over een iPhone (21%). De overige berichten gaan naar Twitter via de webinterface. Link naar Twopcharts.
De berichten op de Twitter-account van OpenVLD worden voor een groot deel gepubliceerd door Tweetdeck (78,5%). De beheerders van de OpenVLD Twitter-account maken zowel gebruik van een iPhone, een iPad als een Android toestel. Link naar Twopcharts.
sp.a maakt voor het publiceren van berichten op de Twitter-account zowel gebruik van Engagor (21,5%) als van Tweetdeck (61,5%). Ook hier is sprake van berichten gepubliceerd op een iPhone en een iPad. Link naar Twopcharts.
Bij Vlaams Belang wordt ook Tweetdeck gebruikt. Bij de beheerders van de Twitter-account is zowel sprake van Android als iPhone en iPad. Het grootste deel van de berichten komt via Twitterfeed (42,5%), een tool om automatisch berichten van externe bronnen (bijvoorbeeld van een blog) op Twitter te publiceren. Link naar Twopcharts.
Via Twopchart "Tweet clients used" kan je zeer eenvoudig nagaan welke tools gebruikt worden om de berichten van een Twitter-account te publiceren. Het is altijd leuk te zien wat dit tool voor je eigen account oplevert. Je kan ook de account van je werkgever, de concurrenten, een telecombedrijf, een spoorwegmaatschappij, een politicus, een bekende Amerikaan, ... eens opgeven.


Related Posts with Thumbnails