B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

28 juni 2014

WK2014 predictions

Op verschillende plaatsen op Internet kan je voorspellingen vinden welke ploeg het wereldkampioenschap voetbal (ook gekend als #WK2014) zal winnen. Zoals kan verwacht worden hebben de auteurs van de verschillende voorspellingen telkens eigen algoritmes die verschillende resultaten opleveren. De manier waarop de informatie voorgesteld wordt verschilt ook, er zijn pareltjes bij naast de klassieke tabellen met waarschijnlijkheden.

Volgens Bloomberg wordt het een finale Brazilië - Argentinië waarin uiteindelijk Brazilië wint. België wordt voorspeld te winnen van de VS, maar zal verliezen van Argentinië.
 Op de Wolfram blog staat een ganse analyse. Ook hier winst Brazilië de finale, de tegenstander is echter Nederland. Ook hier wint België van de VS en verliest België van Argentinië
Volgens de FiveThirtyEight’s World Cup Predictions heeft Brazilië de grootse kans om wereldkampioen te worden (41%). België staat op de 7de plaats met 2% kans.
Bsports heeft ook geactualiseerde voorspellingen. De twee grootste kanshebbers om in de finale te komen zijn Brazilië en Duitsland, met iets meer kans voor Brazilië om te winnen. België staat op de 6de plaats, net na Nederland, met 9% kans.
Deutsche Bank heeft ook voorspellingen gedaan voor WK2014. In tegenstelling tot de bovenstaande voorspellingen zijn de voorspellingen niet meer geactualiseerd. Brazilië staat ook hier bovenaan, Spanje staat nog op de derde plaats - maar die zijn al roemloos naar huis gestuurd. België staat op de 12de plaats met 2,53% waarschijnlijkheid om het kampioenschap te winnen.
Goldman Sachs Global Investment Research heeft eveneens een uitvoerige analyse gemaakt. Brazilië heeft 48,5% kans om kampioen te worden, Argentinië staat op de tweede plaats. België staat op de 12de plaats met 0,6% kans. Ook in deze analyse heeft Spanje nog een kleine kans om te winnen, wat echter moeilijk is indien je niet meer in het tornooi zit ...
Op visual.ly staat een mooie interactieve infografiek. Brazilië heeft de beste kansen, 21%. Spanje komt op de tweede plaats. België staat met 3,6% op de 10de plaats van de kanshebbers om te winnen.
Zoals steeds staan de beste stuurlui steeds aan wal. Het zal afwachten worden hoe de ploegen op de velden in Brazilië het er uiteindelijk van af brengen.

Related Posts with Thumbnails