B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

18 januari 2015

De Biker Boys

Zoals kon verwacht worden is de populariteit van de social media accounts van het één-programma De Biker Boys opnieuw gestegen (zie ook dit bericht van vorige week). De eerste grafiek geeft de evolutie van het aantal fans/followers. Het aantal followers van de Instagram-account stijgt sneller dan het aantal followers van de Twitter-account. Het aantal followers van de Pinterest-account blijft verwaarloosbaar ten opzichte van de andere account (201).


Ik heb wat dieper gegraven. De tweede grafiek geeft de wekelijkse aangroei van het aantal fans/followers. Daar wordt het inderdaad duidelijk dat de aangroei van het aantal followers op Twitter minder snel toeneemt in vergelijking met de Instagram-account. Beide Facebook-accounts doen het overigens nog steeds veel beter.

In de derde grafiek wordt de procentuele aangroei getoond, het aantal nieuwe fans/followers ten opzichte van het aantal fans/followers van de voorbije week. Twitter groeit het minst snel, Instagram het snelst.
Instagram maakte nog niet zo lang terug bekend dat het wereldwijd meer actieve gebruikers zou hebben dan Twitter. Zouden (Belgische) bedrijven en merken dat toch meer moeten inzetten op Instagram? De case "De Biker Boys" is misschien een indicatie in die richting ... Deze case leert misschien ook dat we Pinterest voorlopig nog aan de kant mogen laten liggen.

Related Posts with Thumbnails