B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

05 januari 2015

Tweetmap

Toen de Twitter API nog volledig open stond heb ik eens een experimentje gedaan met geo located tweets uit België. Maar dit is nu al zeker twee jaar terug en ik heb eigenlijk nooit iets met de data gedaan.

Thomas Landspurg heeft onlangs wel een leuke site opgeleverd waar iets interessants gedaan wordt met geo located tweets (tweets die gekoppeld zijn aan een locatie). Op zijn blog licht hij toe hoe hij dit gerealiseerd heeft (met node.js). Het resultaat kan je bewonderen op tweetworldtom.herokuapp.com

Ik heb de site zondag een tijdje open laten staan, zodat er veel puntjes geplot werden, iets meer dan 500.000 tweets. Het leuke aan de visualisatie is dat je de tweets per type smartphone kan zien, rood voor de iPhones en blauw voor Android, geel voor de rest.

(klik op de afbeelding om de volledige grootte te bekomen)

Zoals Thomas Landspurg zelf reeds vermeldde op zijn blog zijn de kleuren niet egaal verspreid over de wereld. Sommige landen hebben een duidelijke voorkeur voor een type smartphone.

In de Verenigde Staten en Canada lijken de meeste geo located tweets met een iPhone smartphone gepubliceerd te worden..

In Europa zijn sommige landen meer iPhone-minded (bijvoorbeeld Verenigd Koninkrijk) en andere landen dan weer eerder Android-minded (bijvoorbeeld Spanje).
In de Filippijnen overheerst de blauwe kleur (Android). In Indonesië verschijnt er veel groen, zou Windows Phone daar voet aan de grond gekregen hebben?
Kan uit deze afbeeldingen iets afgeleid worden over de smartphones per land? Eigenlijk niet, daarvoor zijn er vermoedelijk betere bronnen (zoals verkoopscijfers). De site doet louter wat er vermeld staat: de geo located tweets in kaart brengen. Wat het aandeel is van de geo located tweets in het totaal aantal tweets wordt niet vermeld. Is een snapshot van een 500.000-tal geo located tweets en bovendien nog op een zondag voldoende representatief voor alle Twitter gebruikers (dit zouden er toch zo'n 250 miljoen zijn ...)? Vermoedelijk niet. Zouden iPhone-gebruikers voor welke reden dan ook de geo targeting van hun tweets eerder laten actief staan dan Android gebruikers? Zou kunnen.

In ieder geval, het blijft een leuke visualisatie van geo located tweets: tweetworldtom.herokuapp.com.

1 Bedenking(en) :
Anonymous Anoniem had op 22 augustus, 2020 07:42, de volgende bedenking ...

Работа в ресторане "Теремок" http://clickfrm.com/zbqQ
Помощь в оформлении мед. книжки
https://clck.ru/QH2SQ

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails