B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

16 februari 2015

De Bikerboys

De afgelopen weken kon u op zondagvond op één de belevenissen van De Bikerboys meemaken. Wat startte als een tocht op Vespa's naar Italië eindigde in een desolaat Ijslands landschap. De eerste aflevering maakte op mij een goede indruk, net als op verschillende recensenten in de media. De daarop volgende afleveringen gaven mij een gemengd gevoel. Enerzijds waren er enkele goed gevonden grappen, anderzijds ging het vaak traag vooruit en lagen sommige beoogde grappen er te dik bovenop. Dat de bloopers al in de laatste aflevering opdoken, is enerzijds goed gevonden, maar kan ook duiden op een gebrek aan inspiratie.

Door het open einde kan het nu alle kanten uit. Indien de heren en dames van de VRT het goed vinden, kan er een tweede reeks komen. In ieder geval kan het karakter Haldis verder geëxploiteerd worden. Hopelijk beseft de acteur Umesh Vangaver waar hij mee bezig is en laat hij van zichzelf geen te grote karikatuur maken die hij voor de rest van zijn carrière met zich mee moet slepen.


De afgelopen weken kon u op dit blog af en toe volgen hoe De Bikerboys het op social media deden. De programmamakers hadden immers duidelijk ingezet op social media. Zelfs na de laatste aflevering komen er nog nieuwe berichten op de verschillende kanalen. De onderstaande grafiek toont de evolutie van enkele kanalen van De Bikerboys.

Voor alle kanalen is de groei na de eerste weken sterk vertraagd, er kwamen nog fans of followers bij, maar in veel minder grote mate. Ik was verrast dat de Instagam-account instagram.com/debikerboys veel meer followers wist te bekoren dan de Twitter-account twitter.com/debikerboys. Dat de Pinterest-account www.pinterest.com/Debikerboys maar een beperkt aantal followers wist aan te trekken, is dan weer geen verrassing.

De tweede grafiek geeft de maandelijkse aangroei. Voor alle kanalen valt die wekelijkse aangroei stevig terug. Bij de Instagram-account daalt de wekelijkse aangroei maar in beperkte mate.

Het YouTube-kanaal had zojuist 1056 abonnees, een indrukwekkend aantal op zo'n twee maanden. De evolutie hiervan heb ik niet opgevolgd en vidstatx kan op dit ogenblik ook weinig duidelijkheid brengen. Daar moet ik aan denken indien er alsnog een tweede reeks komt.

Related Posts with Thumbnails