B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

23 oktober 2015

Social Media Jobs

Als je verschillende maanden na elkaar dezelfde gegevens opvraagt, kan je soms trends vaststellen. Op enkele belangrijkste jobsites ga ik nu al een tijdje na hoeveel resultaten er zijn voor zoekopdrachten naar "social media".

De site van de VDAB gaf op 20 oktober het grootste aantal zoekresultaten (531), iets meer dan LinkedIn (512) - vorige maand waren er iets meer zoekresultaten bij LinkedIn, zie dit bericht.

De gestapelde vlakken op de onderstaande grafiek geven aan dat het aantal zoekresultaten lichtjes gedaald is ten opzichte van vorige maand. Vooral bij LinkedIn was er een daling (-56), bij de overige sites was er telkens sprake van een lichte afname tot lichte toename (VDAB -9, JobAt +15). Het is best mogelijk dat sommige vacatures op meerdere sites gepubliceerd worden, zodat de totale som van de zoekresultaten een overschatting van het effectief aantal vacatures zou kunnen zijn.

Personen die op zoek zijn naar een nieuwe functie in het "social media" domein, hebben nog steeds meer mogelijkheden dan personen die zoeken naar "online marketing", "digital marketing" of "seo" (wat staat voor search engine optimisation).

Hieronder kan u kennis maken met het overzicht van het aantal zoekresultaten voor de zes jobsites voor de afgelopen maanden voor de verschillende zoektermen "social media", "online marketing", "digital marketing" en "seo". Het aantal zoekresultaten voor alle zoektermen is bij LinkedIn de afgelopen maanden aanzienlijk gestegen, maar in oktober lijken de aantallen zoekresultaten eerder weinig evolutie te tonen. De overige jobsites geven geen bijzondere evoluties aan in oktober.

Door op de afbeelding te klikken kan je telkens een grotere versie bekijken.

2 Bedenking(en) :
Blogger Wim Lenaers had op 01 november, 2015 16:57, de volgende bedenking ...

Deze reactie is verwijderd door de auteur.

 
Blogger Wim Lenaers had op 01 november, 2015 17:13, de volgende bedenking ...

Bruno, misschien relevant om in dit onderzoek ook zoekresultaten van indeed.com mee op te nemen? Ze zijn een beetje de Google van de vacaturesites (volgens henzelf) en ook in België actief. Site op http://be.indeed.com/?r=us.

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails