B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

21 september 2016

Politici op Twitter

De afgelopen maanden kon je hier een overzicht vinden van de populariteit van de Belgische politici op Twitter. En deze maand is er weer een nieuw overzicht.

Net als de afgelopen maanden is Elio Di Rupo nog steeds de politicus die bovenaan de rangschikking terug te vinden is. Hij heeft nog steeds een zeer ruime voorsprong op de tweede politicus, de huidige premier Charles Michel. De top 10 heeft ten opzichte van vorige maand geen wijzigingen ondergaan. In de top 10 vinden we 3 OpenVLD politici terug (Guy Verhofstadt, Vincent Van Quickenborne en Alexander De Croo), 2 PS politici (Elio Di Rupo en Paul Magnette) en 2 MR politici (Charles Michel en Didier Reynders). N-VA, CD&V en sp.a hebben telkens 1 politicus in de top 10 (respectievelijk Bart De Wever, Kris Peeters en Daniel Termont). Dit wil zeggen dat verschillende partijen niet aanwezig zijn in de top 10: Groen, Vlaams Belang, cdH, Ecolo en DéFi.

Het tweede overzicht toont de 10 politici die de grootste toename kenden van het aantal followers in augustus 2016. Hier staat Charles Michel wel bovenaan, gevolgd door Elio Di Rupo. De Twitter-account van Charles Michel kende een netto-toename van 4195 followers, bij Elio Di Rupo waren dat er 2942. Deze maand komt voor de eerste keer Wouter Beke ook postvatten in de lijst van grootste toenames. Ten opzichte van vorige maand moesten Gwendolyn Rutten, Marianne Thyssen en Fadila Laanan (PS), plaats ruimen.

Het derde overzicht geeft de toename per maand van de 10 politici die de grootste toename kenden van het aantal followers in augustus 2016. Verschillende politici kenden in maart 2016 een iets grotere toename: Charles Michel, Bart De Wever, Didier Reynders en Jan Jambon. Bij Guy Verhofstadt was er een plotse toename in juni 2016.

De afgelopen 8 maanden kende de Twitter-account van Charles Michel een netto toename van 41.023 followers, of een stijging van 64% ten opzichte van het aantal followers op 1 januari 2016. Bij Elio Di Rupo bedroeg de netto toename 26.551 followers of +13%. De derde grootste globale toename is voor Guy Verhofstadt met 18.829 extra followers of +28%. De minst grote toename over de afgelopen 8 maanden in de top 10 was voor Vincent Van Quickenborne, zijn Twitter-account kende een netto toename van 2245 followers of slechts +3%. De globale toename over de afgelopen 8 maanden was +/- 17%.

Related Posts with Thumbnails