B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

23 mei 2016

Social Media Jobs

Regelmatige bezoekers van dit blog zullen ongetwijfeld de berichten over social media jobs al opgemerkt hebben. Al meer dan een jaar ga ik na hoeveel zoekresultaten er zijn op 6 jobsites (VDAB, Monster, Jobat, Stepstone, Vacature en LinkedIn) voor enkele zoektermen. Ik ben gestart met "social media" en vervolgens zijn "online marketing", "digital marketing" en "seo" er bijgekomen.

De eerste afbeelding geeft het aantal zoekresultaten, die hopelijk overeenkomen met vacatures, op de 6 jobsites voor de 4 zoektermen. Bij de VDAB zijn er nog steeds het grootste aantal vacatures, gevolgd door LinkedIn. Op Vacature.com vind je voor de 4 zoektermen telkens het minste aantal vacatures. "Social Media" is nog steeds veel populairder in vergelijking met de drie andere opgevolgde termen.
Het beeld over de voorbije maanden lijkt mij ook interessant. De tweede afbeelding geeft de evolutie van mei 2015 tot mei 2016 voor "social media".
Het probleem met de bovenstaande afbeelding is dat de evolutie toch niet zo duidelijk naar voor komt, wat hopelijk wel het geval is met de derde afbeelding. Op een jaar tijd zijn er op de VDAB site 41% meer vacatures gekomen voor "social media". In mei 2015 waren er heel weing resultaten voor "social media" bij LinkedIn, een jaar later waren er het een heel pak meer (van 78 naar 565), wat de stevige stijging van 624% verklaart. De overige jobsites kenden telkens meer dan een verdubbeling van het aantal vacatures.
Social media zit dus duidelijk nog steeds in de lift, als je het aantal vacatures als criterium neemt.

Door op de afbeeldingen te klikken kan je telkens een grotere versie bekijken.

Related Posts with Thumbnails