B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

02 juni 2016

Politici op Twitter

Net als vorige maand heb ik een blik geworpen op het aantal followers van de Belgische politici op Twitter.

De rangschikking wordt aangevoerd door de vorige premier, Elio Di Rupo. Hij heeft nog steeds een zeer ruime voorsprong op de tweede, de huidige premier Charles Michel. De top 10 heeft ten opzichte van vorige maand geen wijzigingen ondergaan. In de top 10 vinden we 3 OpenVLD politici terug (Guy Verhofstadt, Vincent Van Quickenborne en Alexander De Croo), 2 PS politici (Elio Di Rupo en Paul Magnette) en 2 MR politici (Charles Michel en Didier Reynders). N-VA, CD&V en sp.a hebben telkens 1 politicus in de top 10 (respectievelijk Bart De Wever, Kris Peeters en Daniel Termont). Dit wil zeggen dat verschillende partijen niet aanwezig zijn in de top 10: Groen, Vlaams Belang, cdH, Ecolo en DéFi.

Het tweede overzicht geeft de evolutie van het aantal followers van de top 10 sinds 1 januari 2016.


Het laatste overzicht toont de 10 politici die de grootste toename kenden van het aantal followers. Hier voert Charles Michel ook de rangschikking aan met 3599 nieuwe followers, op de voet gevolgd door de vorige premier Elio Di Rupo die 3443 nieuwe followers wist te bekomen. Bart De Wever staat hier op de derde plaats met 1674 nieuwe followers. Dit zou wel eens kunnen inhouden dat Bart De Wever binnenkort een plaats zou kunnen stijgen in de top 10 op basis van het aantal followers.

De top 10 met de grootste toename telt twee politici die niet in de top 10 van het aantal followers voorkomen. Jan Jambon staat op de 7de plaats met een toename van 845 followers, in de globale rangschikking stond hij op 1 juni op de 19de plaats met zijn 19560 followers. Gwendolyn Rutten staat op de 10de plaats met een toename van 586 followers, in de globale rangschikking stond zij op 1 juni op de 11de plaats met 36390 followers. Gwendolyn Rutten heeft nog zo'n 4000 followers nodig om Paul Magnette van de 10de plaats te verdringen. Dan zou de top 10 maar liefst 4 OpenVLD politici tellen. Spijtig genoeg voor Gwendolyn Rutten kende de account van Paul Magnette afgelopen maand een grotere toename van het aantal followers, dus die 10de plaats zal er nog niet zo snel aankomen.

Related Posts with Thumbnails