B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

27 februari 2006

Sitedeals15 Released

Het bedrijf Sitedeals heeft een wedstrijd gelanceerd. De eigenaar van de website die er in Google slaagt op 1 april in op de eerste plaats te staan voor de zoekterm Sitedeals15 Released krijgt een Ipod Shuffle.

De deelnemers aan deze wedstrijd worden aangespoord om alle trukken van de foor toe te passen om zo hoog mogelijke plaats tussen de zoekresultaten te bekomen. In het vakwereldje heet deze discipline Search Engine Optimization of SEO.

Deze wedstrijd heeft aanleiding gegeven tot het opduiken van een aantal nieuwe weblogs. De initiatiefnemers hiervan hopen via het gebruik van weblogs hoog te scoren. Enkele voorbeelden zijn : www.sitedeals15released.be, sitedeals15released.blogspot.com, sitedeals15released.telenetblog.be, sitedeals15released.wordpress.com, sitedeals15released.svenbergiers.be en www.pebbels.be/sitedeals15/released.

In ieder geval krijgt het bedrijf Sitedeals door deze wedstrijd een heleboel gratis reclame. De impact zal vermoedelijk nog veel groter zijn dan wat Ogilvy met de Fanta-campagne bekomen heeft.

Disclaimer : ik heb geen enkele band met deze wedstrijd of één van de deelnemers. Ik heb ook geen enkele intentie om deel te nemen. Ik ben daarentegen wel geïnteresseerd om te zien op welke plaats Google dit bericht vermeldt voor de zoekterm Sitedeals15 Released .

Technorati : - - - - -

3 Bedenking(en) :
Anonymous Anoniem had op 08 maart, 2006 01:20, de volgende bedenking ...

Als je de technorati authoriteit als referentie zou nemen sta je er wel goed voor (ik trouwens ook).

http://technorati.com/search/sitedeals15+released?authority=a4

Als we er vanuit gaan dat er bij Google ook een of andere authoriteitsfactor ingecalculeerd wordt kan dit nog zeer interessant worden.

 
Blogger Bruno Peeters had op 08 maart, 2006 01:40, de volgende bedenking ...

Het is wel Google.nl dat telt voor het eindresultaat. LVB (lvb.net/item/2431) staat daar redelijk hoog. BVLG of percept.be zijn niet in de top 10 terug te vinden ...

 
Anonymous Anoniem had op 08 maart, 2006 01:53, de volgende bedenking ...

Percept.be is nog niet terug te vinden omdat mijn post nog maar een goeie 24u oud is, geef het een paar dagen en je zal zien ... :)

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails