B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

30 juni 2006

Kettingmail

Zojuist heb ik van een nichtje een mailtje gekregen met de onderstaande tekst.

Elabaaah!!!
Je bent uitgekozen om aan de tofste ketting mail mee te doen ooit !!
Dus pak pen en papier en zet nummer 1 tot en met 8 op je blad...
En denk eraan dit door te sturen binnen 24 uur nadat je hem gelezen hebt, anders zullen er vreemde dingen gebeuren het bewijs...:

Sven de populairste jongen van de klas kreeg dit en stuurde hem niet door. 2 dagen later pestte iedereen hem en maakte zijn vriendin het uit.

Naomi was erg lelijk en niemand wou haar in de buurt. Maar toen ze dit kreeg veranderde ALLES! Ze stuurde het door en kreeg 3 aanbidders en 1 vriendje een week later!!!

Denk er dus aan dit zijn maar 2 voorbeelden... En het slechte voorbeeld (Van Sven) wil je tog nie meemake??? Dus pak je pen en nummer je blad 1 tot en met 8.

...

Vergeet niet deze mail door te sturen aan zo veel mogelijk mensen en je wens zal uitkomen !!! En anders....

O-5 mensen: Je wens komt pas binne een jaar uit
5-15 mensen: Je wens komt uit binnen een half jaar
15-25 mensen: Je wens komt uit binnen een maand
+25 mensen: Je wens komt MORGE uit !!!

!!!Als je dit binnen 24 uur doorstuurt !!!

Ik kon in het bericht mooi nagaan wie het bericht wanneer naar welke adressen doorgestuurd had (met eerste datum juli 2004). In het totaal stonden in het bericht iets meer dan 400 email-adressen vermeld. 85% van deze email-adressen waren Hotmail-adressen, 10% waren msn.be adressen. Dit lijkt er op te wijzen dat Microsoft een zeer mooi marktaandeel heeft bij deze adressen, vermoedelijk allemaal van kinderen.

Het is wel spijtig dat dergelijke berichten blijven circuleren. Kinderen zouden toch moeten weten dat de inhoud van geen kanten klopt. Bovendien is het niet verstandig berichten volledig te forwarden, dus ook met alle vorige bestemmelingen. Wordt het niet dringend tijd dat ouders en leerkrachten kinderen beter leren omgaan met email ?

PS Spammers die geinteresseerd zijn in de 400 email-adressen van kinderen kunnen dit laten weten via de comments ...

Technorati : -

29 juni 2006

Wie verdient er aan online netwerken ?

In een opinie-bijdrage in een recente editie van het tijdschrift Data News geeft Jan Mertens de volgende opmerking :
But who gets the money ? De dagelijkse boterham van de promotoren wordt in ieder geval betaald door de netwerkers. Hoe meer volgelingen zich de hype eigen maken, hoe dikker het beleg op de boterham.
Wie heeft er baat bij het hele gebeuren rond online netwerken ? Personen die er over bloggen verdienen er alvast rechtstreeks niets mee (bijvoorbeeld dit weblog, maar ook The Networking Coach's Opinion en netwerken.blogspot.com uit Nederland). Personen die boeken over netwerken schrijven zullen er hopelijk al iets aan verdienen, bijvoorbeeld Let's Connect en A Girlfriend in Every City. Dan zijn er nog de personen die trainingen verzorgen, bijvoorbeeld Hendrik Deckers en Jan Vermeiren.

Maar misschien wordt het meeste geld nog verdiend door de providers van de netwerken. Om actief te zijn op sommige online netwerken moet je betalen, bijvoorbeeld bij Ecademy. Ecademy België geeft informatie over het aantal betalende leden. Het is bijgevolg mogelijk een schatting te maken van hun inkomsten qua membership.


Ecademy België telde begin juni 2006 160 GreenStar members en 125 PowerNetworkers en BlackStars (de "strafste" netwerkers). Een GreenStar member moet jaarlijks 25 euro betalen, voor een Powernetworker is het 14 euro per maand, voor een BlackStar is 85 euro per maand of een eenmalige bijdrage van 4.500 euro.

Indien we aannemen dat alle members effectief betalen (dat er dus geen gratis leden bij zijn of personen die om welke reden dan ook korting krijgen) en indien we voor de eenvoud de BlackStars gelijk stellen met de Powernetworkers, ontvangt Ecademy jaarlijks vanuit België de volgende omzet : 160 x 25 + 125 x 14 x 12 = 25.000 euro.

Jaarlijks 25.000 euro omzet uit de membershipbijdragen is een mooi bedrag. Bij wie dit bedrag terecht komt is niet duidelijk, maar wie ligt er daar wakker van ?

Technorati : -

27 juni 2006

Corporate Blogging nogmaals in de lift

U zal het misschien ook wel ergens gelezen hebben. JupiterResearch heeft een nieuw onderzoeksrapport uitgebracht over corporate blogging : JupiterResearch Finds That Deployment of Corporate Weblogs Will Double in 2006. Volgens JupiterResearch zou 34% van de grote bedrijven nu reeds een blog hebben. Tegen het einde van dit jaar zou daar nog 35% bijkomen, zodat 70% van de grote bedrijven een bedrijfsblog zouden hebben.

Het gedetailleerde rapport van JupiterResearch is niet vrijgegeven, daarvoor moet fors voor betaald worden (zie hier). Het is bijgevolg niet mogelijk na te gaan hoe de voorgestelde cijfers bepaald werden en waarop ze eigenlijk betrekking hebben. Zijn ze enkel geldig voor de VS ? Wat is een groot bedrijf ? In ieder geval zijn bedrijfsblogs in België zeker niet aanwezig bij 34% van de grote bedrijven. Eens te meer moeten de resultaten met een grove korrel zout genomen worden.

Technorati : - - - - -

InBev bespaart op IT-diensten

Zojuist gelezen in De Standaard :
De bierbrouwer besteedt de IT-diensten voor zijn West-Europese vestigingen en zijn wereldwijde hoofdzetel uit aan LogicaCMG. ... Er wordt een positieve weerslag op het resultaat verwacht van 6 miljoen euro per jaar. ... Door de transfer naar LogicaCMG worden ongeveer 70 werknemers getroffen in Belgie, Nederland, Luxemburg, het VK, Ierland, Duitsland, Italie en Frankrijk. Zij krijgen allemaal de kans over te stappen naar LogicaCMG.
De resultaten van de Datanews salarisenquête - editie 2006 :
gemiddeld bruto maandsalaris (exclusief bijkomende verloningselementen, bonussen)
cio/edp manager 3.632 euro
analist 3.181 euro
systeemanalist 3.466 euro
analist-programmeur 3.058 euro
programmeur 2.971 euro
systeemingenieur/administrator 3.163 euro
connectiviteitsspecialist (telecom/datacom/netwerken) 3.396 euro
database-administrator 3.176 euro
Voor de eenvoud kunnen we stellen dat het gemiddeld bruto maandsalaris van een ICT-medewerker 3.300 euro bedraagt. Patronale lasten in België bedragen ongeveer 40%, wat maakt dat de kostprijs voor de werkgever 4.620 euro per maand bedraagt.

En nu even rekenen :
6 miljoen euro besparing per jaar (persbericht InBev)
70 betrokken medewerkers (persbericht InBev)
6 miljoen / 70 = 85.714 euro besparing per medewerker per jaar
4.620 gemiddeld bruto maandsalaris ICT-medewerker inclusief patronale lasten
85.714 / 4.620 = 19 gemiddeld bruto maandsalarissen besparing per medewerker per jaar
Per uitbestede medewerker bespaart InBev jaarlijks 19 maandsalarissen. Hierin zullen dus het vakantiegeld, de eventuele extra maanden en de bonussen inbegrepen zijn. Mogen we hieruit afleiden dat de ICT-medewerkers bij InBev zeer vorstelijk betaald worden (remember de recente afscheidspremie van 31 miljoen euro voor 3 topmedewerkers) en dat ze daarentegen bij LogicaCMG slechts een aalmoes zullen krijgen ?

Technorati : - - - - -

26 juni 2006

Bruno de beer is dood

Sinds begin mei 2006 vertoefde er een Italiaanse beer in de Duits-Oostenrijkse Alpen. De beer had als officiële naam JJ1 (naar de namen van zijn ouders Jurka en Jose), maar kreeg al snel de naam Bruno. Vermits Finse berenjagers de voorbije veertien dagen niet in staat waren de beer levend te pakken te krijgen, hebben de Duitse en de Oostenrijkse authoriteiten dit weekend toelating gegeven de beer te schieten. Er ging naar verluidt niet actief op de beer gejaagd worden. Natuurbeschermers hadden daarom nog een beetje hoop voor de beer.


Waar de Finse berenjagers op twee weken niet in staat waren de beer in het vizier te krijgen, is het enkele jagers in de nacht van zondag op maandag wel gelukt. In de buurt van de Spitzingsee, op Duits grondgebied niet ver van de grens met Oostenrijk, hebben jagers de beer te pakken gekregen. De naam van de schutter wordt niet vrijgegeven, gezien verschillende negatieve reacties en zelfs doodsbedreigingen.

Bruno de beer zal opgezet worden en tentoongesteld worden in het Mensch und Natur museum te Munchen. De beer zal daar in goed gezelschap vertoeven. Het museum huisvest ook de vorige beer die zo'n 170 jaar terug gedood werd in Beieren.

Het WWF houdt aan heel deze berenstory een kater over. De zoektocht heeft handenvol geld gekost en uiteindelijk niets opgeleverd. Toch pleit het WWF er voor om in de toekomst beren toe te laten in de Duits-Oostenrijkse Alpen. Ondertussen bericht men uit het Italiaanse Zuid-Tirol dat berin Jurka, de moeder van Bruno (aka JJ1), weer enkele jongen heeft. Na zo'n 15 maanden trekken deze er zelf op uit. Met wat geluk (of ongeluk ?) kunnen we volgende zomer eventueel enkele nieuwe beren in de Duits-Oostenrijkse Alpen verwachten. Hopelijk houden deze beren het langer dan enkele maanden vol.

Technorati : - - - -

23 juni 2006

Beren op stap : Bruno in de Alpen en Balou in de Pyreneen

Bruno de beer is nog steeds op stap in de Duits/Oostenrijkse Alpen. Zie ook het bericht Bruno de probleembeer van 8 juni.

Bruno de beer, een 2-jarige beer, oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Tirol, vertoeft al enkele maanden in de grensstreek tussen Oostenrijk en Duitsland. Verschillende bijenkorven, schapen, geiten en kippen zijn hiervan het slachtoffer geworden. De autoriteiten hebben beslist een team van Finse berenjagers met speciale honden in te zetten om de beer te vangen.

De inzet van deze berenjagers is niet zonder hinderpalen verlopen. Eerst waren er problemen met de papieren om de berenjagers en hun honden in het land toe te laten. Daarna was het te warm voor de honden. Bij een eerste poging werden de jagers tegengehouden door Oostenrijkse pachters die de doorgang over hun jachtgebied niet wilden verlenen. Na een bijkomende officiële toelating konden ze dan echt op zoek gaan.

De beer is ondertussen verschillende keren opgemerkt. Op een nacht was er zelfs een botsing tussen de beer en een auto, overigens zonder veel schade voor beide betrokkenen. Enkele dagen later liep Bruno de beer 's nachts door een Duits dorpje. De laatste dagen zaten de berenjagers de beer nauw op de hielen, zonder hem echter te pakken te krijgen. De beer kon bijvoorbeeld op een keer ontkomen door in een meer te springen en weg te zwemmen. Begin deze week werd gesuggereerd Bruno de beer te lokken met een bronstige berin. Vermits Bruno nog vrij jong is, zou hij nog niet op de avances ingaan. Het voorstel werd dus maar afgevoerd.

De periode van 14 dagen die de Finnen gekregen hadden om de beer levend te pakken te krijgen loopt maandag af. In Duitsland gaan er ondertussen stemmen op om de beer te schieten. Hij is te weinig mensenschuw en daarom een te groot gevaar voor mensen. Het ziet er bijgevolg niet goed uit voor Bruno de beer. Ondertussen kan iedereen virtueel op berenjacht gaan.

Meer info over Bruno de beer (met de officiële naam JJ1) via Google News Oostenrijk.

Ondertussen heeft men in Frankrijk het spoor teruggevonden van beer Balou. Deze uit Slovenië afkomstige beer is pas begin juni in de Franse Pyreneeën uitgezet. Vrij snel verloor men het contact. De signalen van zijn halsband werden zopas voor het eerst in drie weken opnieuw opgepikt. Hiermee is de ongerustheid over zijn mogelijke verdwijning weggenomen. In de streek is er immers heel wat verzet tegen de herinvoering van beren, onder meer van herders en jagers. Er waren zelfs bedreigingen om de pas uitgezette beren af te schieten.

De uitzetting van een vijfde beer in de Pyreneeën was gezien de vermoedelijke verdwijning van Balou voorlopig uitgesteld. Gezien het goede nieuws zou men de beer toch binnenkort kennis laten maken met de Pyreneeën.

Meer info over Balou de beer via Google News Frankrijk.

Technorati : - - - - - -

Belblogs - Gunning Fog Readability

Na de beperkte analyse over de leesbaarheid van berichten op de website van enkele on-line nieuwsbronnen volgt hier een analyse van de leesbaarheid van een aantal Belgische blogs. De iets meer dan 800 blogs waarvoor de Gunning Fog leesbaarheidsindex bepaald werd waren elk minstens $2500 waard, ofwel via de Blog Value Estimator als via Blogshares.

Voor deze blogs werd de Gunning Fog leesbaarheidindex bepaald (via de
Juicy Studio on-line readability test). De Gunning Fog index van een tekst wordt als volgt berekend :

((gemiddeld aantal woorden per zin) + 100 * (aandeel van woorden met meer dan 3 lettergrepen)) * 0.4
Hoe hoger de score, hoe moeilijker de tekst om lezen is. Bijvoorbeeld dit zouden de waarden zijn voor enkele Amerikaanse tijdschriften.
12 — Atlantic Monthly
11 — TIME, Harper's
10 — Newsweek
9 — Reader's Digest
8 — Ladies' Home Journal
7 — True Confessions
6 — Comic books
bron

Dit zijn de waarden berekend als het gemiddelde van telkens 10 artikels uit de websites van de betrokken nieuwsbronnen.
7,8 — VTM Nieuws
9,0 — VRT Nieuws
10,2 — De Standaard
10,3 — Het Nieuwsblad
10,6 — Brusselnieuws
11,7 — De Tijd
12,1 — Gazet Van Antwerpen
12,4 — De Morgen
bron

Hieronder bevindt zich het histogram van de bekeken blogs. Gelukkig is de leesbaarheid van de blogs door de band genomen beter dan deze van de on-line nieuwsbronnen. Dit wil zeggen dat de blogs makkelijker te lezen zouden moeten zijn. De grootste groep van blogs is overigens terug te vinden tussen de waarden 8 en 9.
gunning-fog-blogs

Deze keer volgt er geen lijstje van de leesbaarheidsindexen van bekende blogs. Deze keer worden enkel de blogs met de laagste waarden (Gunning Fog kleiner dan 6) en de hoogste waarden (Gunning Fog groter dan 14) getoond.

"Makkelijk te lezen" blogs
2,46 blotting2004.blogspot.com
3,44 pelagicbunny.blogspot.com
4,27 www.onlyformen.be
4,78 www.highfly.be/blog
5,03 wizouille.blogspot.com
5,12 cfradier.blogspot.com
5,12 www.malak.be/blog
5,19 frogtravel.blogspot.com
5,32 fragmentsbeyondskin.blogspot.com
5,52 www.el73.be/drunkey-love
5,55 blog.gnomemeeting.net
5,57 www.jroller.com/page/xroads
5,60 www.hetpaleis.be/interactief/blogs/blog003
5,62 feejessie.blogspot.com
5,62 sfo-blog.blogspot.com
5,63 users.pandora.be/quarsan/quickos
5,66 www.hullabaloo.be
5,67 goffochoco.blogspot.com
5,67 lucie.skynetblogs.be
5,74 andymarholl.blogspot.com
5,82 blogapart.blogspirit.com
5,82 www.deblondeblogger.be
5,90 twweet.blogspot.com
5,92 atog.be
5,92 www.whitesilk.org

"Moeilijk te lezen" blogs
14,05 nbbuitenland.blogspot.com
14,05 www.leningen-verzekeringen.be
14,06 huibfr.blogspot.com
14,09 belgie.blogspot.com
14,10 vlaamseconservatieven.blogspot.com
14,32 platform21.blogspot.com
14,35 www.andrebogaert.be
14,82 steven.wilssens.net
14,87 constantinia.blogspot.com
14,89 wvs-persmededelingen.blogspot.com
15,16 terreurophetweb.blogspot.com
15,85 blog.cartel82.org

Afhankelijk van uw opleidingsniveau kan u nu dus uw keuze maken ...

Disclaimers
1. De vermelde waarden voor de Gunning Fog index zijn telkens een momentopname. Vermits op (de meeste) blogs regelmatig nieuwe berichten gepubliceerd worden, is het goed mogelijk dat nu andere waarden voor de leesbaarheidsindex bekomen worden.
2. De Gunning Fog index is opgesteld voor de Engelse taal. De onderzochte blogs bevatten teksten in het Nederlands, Frans en het Engels. Gezien deze drie talen aanzienlijk verschillen is het vermoedelijk niet correct de bekomen waarden zomaar met elkaar te vergelijken.
3. De scores zeggen helemaal niets zegt over de inhoud van de blogs, alleen over de tekstopbouw. Het nut van een leesbaarheidstest is daarom ook beperkt: het is een meetinstrument dat maar een beperkt aspect van de blogs beschouwt. Het zegt bijvoorbeeld niets over de inhoud.
4. Ik heb niet nagegaan of de manier waarop Juicy Study de Gunning Fog index berekent wel correct is.

U bent hiermee dus voldoende gewaarschuwd.

Technorati : - - - - - - - - -

22 juni 2006

Programmeertalen

Programming LanguagesZojuist heb ik in American Scientist Online het artikel The Semicolon Wars gelezen (HTM of PDF). Het artikel geeft een overzicht van het ontstaan van programmeertalen. Volgens één bron die de auteur aanhaalt zouden er meer dan 2.500 programmeertalen zijn, volgens een andere zelfs meer dan 8.500. Elke week zou er een nieuwe programmeertaal bijkomen.

Het artikel deed mij terugdenken aan mijn studietijd. Toen ik heb in het kader van het vak vergelijkende studie van programmeertalen (toen gegeven door professor Lewi die al een tijdje gestopt is met lesgeven) uitvoerig kennis gemaakt met allerlei programmeertalen, waaronder Fortran, Pascal, Algol, PL/1, Ada, C, Lisp, Smalltalk, Prolog en natuurlijk ook IBM Assembler. Toen was er nog geen sprake van C#, Java, Perl, PHP, Python, of Ruby.

In de opleiding kwam ook aan bod hoe een compiler kan gebouwd worden. Daarvoor kan je gebruik maken van compiler compiler technologie, door bijvoorbeeld gebruik te maken van Lex en Yacc (Yet Another Compiler Compiler), of Lila een tool zelf ontworpen aan het departement. Dat kwam mij toen als redelijk abstract over. Zo'n tien jaar later heb ik die kennis over compiler compiler techologie - eerder onverwacht - kunnen gebruiken in een project waar een parser voor Cobol source code moest opgezet worden.

Ondertussen is programmeren er voor mij niet meer bij (althans op het werk ...). Het blijft toch leuk om herinnerd te worden aan de problematiek van de al dan niet ontbrekende punt-comma's.

Technorati : - -

Leesbaarheidsindexen van enkele on-line nieuwsbronnen

Slimme wetenschappers hebben formules opgesteld waarmee de leesbaarheid van een tekst aan de hand van formules kan bepaald worden. Een van deze leesbaarheidsindicatoren is de Gunning-Fox index. De index wordt als volgt berekend :
((gemiddeld aantal woorden per zin) + 100 * (aandeel van woorden met meer dan 3 lettergrepen)) * 0.4
Hoe hoger de score, hoe moeilijker de tekst om lezen is. Bijvoorbeeld dit zouden de waarden zijn voor enkele Amerikaanse tijdschriften.
12 — Atlantic Monthly
11 — TIME, Harper's
10 — Newsweek
9 — Reader's Digest
8 — Ladies' Home Journal
7 — True Confessions
6 — Comic books
bron

Een andere leesbaarheidsindicator is de Flesch Reading Ease. Deze wordt als volgt berekend :
206.835 - (1.015 * gemiddeld aantal woorden per zin) - (84.6 * gemiddeld aantal lettergrepen per woord)
Het resultaat zou een waarde moeten zijn op een schaal van 0 tot 100. Hoe hoger de score, hoe makkelijker de tekst om lezen is. Typische waarden voor enkele Amerikaanse tijdschriften zijn :
Reader's Digest magazine ongeveer 65,
Time magazine ongeveer 52,
Harvard Law Review ergens in de 30
bron

Het leek mij de moeite na eens te gaan hoe enkele Nederlandstalige on-line nieuwsbronnen uit België scoren op beide testen. Hiervoor heb ik telkens 10 willekeurig gekozen artikels van de hoofdpagina van enkele on-line nieuwsbronnen genomen, meer bepaald van de volgende nieuwsbronnen (in alfabetische volgorde) : Brusselnieuws, De Morgen, De Standaard, De Tijd, Gazet Van Antwerpen, Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad, VRT Nieuws, VTM Nieuws

De testen werden uitgevoerd aan de hand van de Juicy Studio on-line readability test.

Lengte van de berichten
1. VTM Nieuws : 357 woorden per bericht
2. De Morgen : 572 woorden per bericht
3. Brusselnieuws : 706 woorden per bericht
4. VRT Nieuws : 783 woorden per bericht
5. De Tijd : 790 woorden per bericht
6. Gazet Van Antwerpen : 910 woorden per bericht
7. De Standaard : 1590 woorden per bericht
8. Het Nieuwsblad : 1697 woorden per bericht

De berichten van de populaire TV-zender zijn aanzienlijker korter dan alle andere bronnen. De ene kwaliteitskrant (De Morgen) publiceert op haar website duidelijk kortere artikels dan de andere (De Standaard).

En dit zijn dan de cijfertjes over de leesbaarheid.

Gunning Fog Index (hoe groter de waarde, hoe minder goed leesbaar)
7,8 VTM Nieuws
9,0 VRT Nieuws
10,2 De Standaard
10,3 Het Nieuwsblad
10,6 Brusselnieuws
11,7 De Tijd
12,1 Gazet Van Antwerpen
12,4 De Morgen

Flesch Reading Ease (hoe groter de waarde, hoe beter leesbaar)
74,1 VTM Nieuws
65,8 VRT Nieuws
56,4 Het Nieuwsblad
56,0 Brusselnieuws
55,0 De Standaard
50,5 De Tijd
46,9 Gazet Van Antwerpen
41,0 De Morgen

De nieuwsberichten van VTM Nieuws zijn volgens de gehanteerde formules makkelijker leesbaar dan de berichten van de openbare omroep. De berichten van beide omroepen zijn dan weer makkelijker leesbaar dan alle andere nieuwsbronnen. Bij de andere nieuwsbronnen valt op dat de berichten van Gazet Van Antwerpen - toch onverwacht - moeilijker leesbaar zijn dan bijvoorbeeld de berichten van De Standaard.

Disclaimer : voor deze test zijn telkens 10 berichten genomen, wat niet noodzakelijk wil zeggen dat alle artikels ook de hierboven vermelde resultaten halen.

Technorati : - - - - - - - - - -
-

20 juni 2006

Rode lichten

De wegcode is zeer duidelijk over rode lichten, lees artikel 61, paragraaf 61.1 er maar op na.
Artikel 61: Driekleurige verkeerslichten
61.1. De driekleurige verkeerslichten zijn cirkelvormig en hebben de volgende betekenis :
1° rood licht betekent dat het verboden is de stopstreep of, zo er geen stopstreep is, het verkeerslicht zelf, voorbij te rijden
Het door een rood licht rijden wordt door de wetgever beschouwd als een overtreding van de derde graad, het is immers een overtreding die de veiligheid van personen rechtstreeks in gevaar brengt. Een dergelijke overtreding kan bestraft worden met een geldboete van 165 euro tot 2750 euro.

Bijna elke dag merk ik in Brussel chauffeurs die het nodig vinden het rode licht te negeren. Vanmorgen zag ik zelfs een wagen van de Vlaamse Administratie (in het geel met de gestileerde leeuw) een dergelijke overtreding begaan. Blijkbaar is het geduld van sommige chauffeurs in het drukke verkeer zo hard op de proef gesteld dat ze van mening zijn dat als ze lang genoeg gewacht hebben, ze toch nog mee mogen glippen.

Een dergelijk gedrag kan ironisch genoeg nog voordelig zijn voor de chauffeurs die zich achter de overtreder bevinden. Vermits de wachtrij voor het licht iets korter zal zijn, zullen zij iets sneller vooruit geraken (van zodra het groen is natuurlijk). Vooropgesteld natuurlijk dat ze aan het volgende licht de roodrijder niet opnieuw tegenkomen.

Artikel 63 van de wegcode heeft het over voetgangers.
63.1. Voetgangerslichten.
1. Voetgangerslichten zijn tweekleurig.
2. De lichten van deze tekens hebben de volgende betekenis :
1° rood licht betekent dat het verboden is zich op de rijbaan te begeven.
Voetgangers moeten volgens de wegcode stoppen voor een rood voetgangerslicht. Ik merk echter nog veel vaker voetgangers op dit het rode licht straal negeren.

Moeten we eigenlijk niet consequent zijn ? Is het aanvaardbaar dat een automobilist door het rode licht rijdt ? Indien het we het niet aanvaardbaar vinden dat een automobilist door het rode licht rijdt, mag een fietser het dan wel ? Indien een automobilist en een fietser zich aan het rode licht moeten houden, mag een voetganger het dan wel negeren ?

Technorati : - - -

17 juni 2006

MBTI profielen van Belgische bloggers

De Myers-Briggs Type Indicator (MBTI) is een model dat toelaat persoonlijkheden beter te begrijpen. Het model bevat vier assen : Extraversion/Introversion - Sensing/Intuition - Thinking/Feeling - Judging/Perceiving. Elke persoon heeft steeds voorkeur voor één van beide waarden op de 4 assen. Bijgevolg kan iedereen ondergebracht worden in één van de 16 mogelijke combinaties.

Er bestaan verschillende online testen waar je zelf je profiel kan bepalen.
Enkele Engelstalige testen : 4 vragen en 72 vragen en ook enkele Nederlandstalige testen : 12 vragen en 70 vragen. Een zeer korte versie voor bloggers doet al een tijdje de ronde onder de benaming Bloginality.

Het onderwerp MBTI komt regelmatig aan bod op blogs. Sommige bloggers hebben er geen probleem mee hun profiel bekend te maken. Enkele maanden terug heb ik bijvoorbeeld bericht over mijn MBTI profiel (ENTJ). Een mooi overzicht over MBTI is onlangs gepubliceerd op de blog van Peter Forret. Peter heeft bovendien ook een leuke MBTI wizard uitgewerkt.

Het leek mij een leuk idee om in kaart te brengen welke bloggers reeds over hun profiel bericht hebben, kwestie van je lotgenoten te leren kennen. De percentages in de onderstaande tabel geven aan hoe frequent het profiel voorkomt.

FJFPTJTP
ENGiverInspirerExecutive
ENTJ: 1.8%
BVLG
Yab (via)
LittlQ (via)
Visionary
ESCaregiver
ESFJ: 12.3%
Performer
ESFP: 8.5%
Guardian
ESTJ: 8.7%
Lazyman
Doer
ESTP: 4.3%
Gorik
INProtectorIdealistScientist
INTJ: 2.1%
Vincent Mouton
Thinker
ISNurturer
ISFJ: 13.8%
Artist
ISFP: 8.8%
Duty fulfiller
ISTJ: 11.6%
Mechanic
ISTP: 5.4%
Goddess
Volume12

Voor een aantal profielen heb ik geen bloggers kunnen terugvinden. Het is best mogelijk dat personen met sommige persoonlijkheden eerder geneigd zullen zijn om te bloggen en andere persoonlijkheden dan juist niet. Bovendien zullen er ook nog bloggers zijn die ofwel nog nooit van MBTI gehoord hebben ofwel helemaal geen zin hebben om hun profiel bekend te maken, wat hun goed recht is natuurlijk.

Technorati : - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

15 juni 2006

Bloggende franstalige jongeren

De studie van Mediappro over hoe jongeren van 12 tot 18 jaar omgaan met de nieuwe media heeft in de klassieke pers en in het blogwereldje wel wat (digitale) inkt doen vloeien ...

Kranten : GVA, De Standaard, HBVL, Metro, La Libre Belgique.
Nederlandstalige bloggers : BVLG (deze blog), Asfaltkonijn, Tales of Drudgery & Boredom, Blogologie, Blogologie nogmaals, Edublogs, Edublogs nogmaals en Smetty.
Franstalige bloggers : Shoob, Denis au fil du web, Blogging The News en Bloguer est mon métier.

Uit een reactie van Damien Van Achter van Blogging The News op het eerste bericht op deze blog, heb ik opgestoken dat de resultaten voor België enkel betrekking hebben op franstalige jongeren uit Brussel en Wallonië.
Het is maar de vraag of deze resultaten kunnen veralgemeend worden naar Vlaamse jongeren.

In de pers (en in de blogberichten die zich daarop baseerden) zijn de resultaten voorgesteld als globaal geldig voor België. Ofwel is deze verduidelijking niet gegeven tijdens de voorstelling van de studie aan de pers, ofwel hebben de journalisten deze nuance niet begrepen of vonden ze het niet nodig deze nuance in de artikels aan te brengen. Laten we het maar houden op een vergetelheid en er geen communautaire spijkers op laag water gaan zoeken.

Het zou natuurlijk handiger geweest zijn indien de resultaten van de Mediappro survey onmiddellijk aan iedereen ter beschikking zouden gesteld zijn. Nu gaat het enkel maar over informatie uit tweede (of derde) hand.

Technorati : - -

14 juni 2006

Bedrijven van bloggende CEO's op Alternext : Evadix en Emakina

EvadixVanaf morgen, 15 juni, noteert het aandeel van het bedrijf Evadix op Alternext. Evadix legt zich toe op e-business integraties, drukkerij, direct marketing en logistiek. Evadix had in 2005 een geconsolideerde omzet van meer dan 31 miljoen euro. Het bedrijf met hoofdzetel te Doornik en een vestiging te Vilvoorde is het eerste aandeel op Alternext, het nieuwe beurssegment van de Brussels beurs.

EmakinaVanaf vandaag, 14 juni, start de intekenperiode voor de volgende beursintroductie op Alternext, met name Emakina. Emakina is een web agency met een 80-tal medewerkers en een geconsolideerde omzet van meer dan 5 miljoen euro in 2005.

Het bijzondere aan beide bedrijven is dat ze beide een bloggende CEO hebben, respectievelijk Pascal Leurquin en Brice Le Blévennec. Emakina heeft boven een zeer actieve corporate blog. Zou er een verband zijn tussen het bloggen van de CEO's en beide beursintroducties ?

Vermoedelijk hadden beide bedrijven gehoopt op een aangenamer beursklimaat voor de beursintroductie. Alle winst die de Bel20 de voorbije maanden opgebouwd had is de laatste weken als sneeuw voor de zon verdwenen. De waarde van de Bel20 situeert zich op dit ogenblik op hetzelfde niveau van midden december 2005. Een hoopvol signaal is dat de uitgifte van nieuwe aandelen van Evadix vervroegd werd afgesloten, de vraag naar aandelen was immers groter dan het beschikbare aantal aandelen.

Nu is het afwachten tot wanneer het volgende beursgenoteerde bedrijf met een corporate blog en of een CEO blog opduikt.

Technorati : - - - - - -

12 juni 2006

Bloggende jongeren

Daarstraks werd mijn aandacht getrokken door het artikel Bijna vier op de tien jongeren bloggen in De Standaard.

Ongeveer 38 procent van de Belgische jongeren heeft een eigen weblog. Daarmee staat België aan de leiding van het Europese peloton, waar het gemiddelde 18 procent is. Dat blijkt uit de resultaten van de universitaire studie Mediappro die bij 9.000 jongeren uit negen landen werd gehouden.
Denis Balencourt heeft ook reeds een bericht gepubliceerd over de studie die deze resultaten opgeleverd heeft.

Mediappro is een internationaal project waarin nagegaan wordt hoe jongeren (12-18) omgaan met de nieuwe media. Er wordt voornamelijk verwezen naar reeds bestaande studies (zie Mediappro Public Reports), maar er werd ook een eigen studie georganiseerd, waaruit de bovenstaande conclusie komt.

Laten we eventjes rekenen met de beschikbare cijfers.

- 38% van de jongeren tussen 12 en 18 jaar heeft een eigen weblog (bron : Mediappro studie)
- Er zijn 2.414.041 Belgen tussen 0 en 19 jaar (bron : Bevolking per geslacht en per leeftijdsgroep)
- Indien mag verondersteld worden dat het aantal Belgen per jaar min of meer gelijk is (zie ook Leeftijdspiramiden) betekent dit dat er vermoedelijk 724.212 Belgen zijn tussen de 12 en 18 jaar.
- Deze 724.212 Belgen hebben bijgevolg 275.201 weblogs.

Ter vergelijking, op dit ogenblik zijn er 95.583 Skynet weblogs, 1.906 Telenet weblogs, 8.168 blogs bij Bloggen.be, 7.460 blogs bij Seniorennet.be.

Heeft er iemand de 275.201 weblogs van de jongeren al ergens opgemerkt ?

Technorati : - -

09 juni 2006

Slimme tips blogwedstrijd

Voor elektriciteitsleveranciers is het niet evident het product dat verkocht wordt - elektrische stroom - voor te stellen aan klanten. Er is immers geen tastbaar product, enkel de toepassing van het product is zichtbaar, denk maar aan het Duracell konijn. Elektriciteitsleveranciers bieden tegenwoordig groene stroom aan, maar elektriciteit is enkel maar een heel groot aantal elektronen, die als zodanig geen kleur hebben, zelfs niet indien de elektriciteit op een milieuvriendelijke manier opgewerkt wordt.

Recent heeft Electrabel, op voorstel van Ogilvy, een campagne gelanceerd waarin beroep gedaan werd op bloggers om tips voor energiebesparingen te verzamelen. Je kan je natuurlijk wel afvragen waarom een leverancier van elektriciteit - die er normaal gezien toch alle belang bij heeft zo veel mogelijk te verkopen - moeite doet haar klanten aan te zetten tot een lager energieverbruik. Het zal dan wel om de naambekendheid en imago te doen zijn en niet zozeer om de omzetdaling op korte termijn.

De wedstrijd Slimme Tips hield in dat bloggers voorstellen voor energiebesparingen moesten publiceren op hun blogs, waarbij de tips moesten kaderen in een aantal suggesties voorgesteld op Slimmetips.be. Het is wel slim bedacht de deelnemende bloggers gratis reclame te laten maken voor Electrabel, in plaats van advertentieruimte te kopen. Vermoedelijk hoopten de initiatiefnemers stiekem op een viraal effect. Het virale effect is er echter niet gekomen. Het aantal aangemelde deelnemers viel nog mee, het aantal tips dat uiteindelijk opdook op de verschillende blogs was aan de zeer lage kant.

Als afsluiting van de campagne hadden de initiatiefnemers de deelnemende bloggers uitgenodigd voor een etentje. Deze bijeenkomst was ook de gelegenheid om de prijzen uit te delen. Maarten schoot hierbij de hoofdvogel af. Zijn tip voor energiebesparing houdt in dat klinkers kunnen geweerd worden uit elektronische communicatie, zodat er minder karakters moeten verstuurd worden. Lk vrstl, mr nt cht prktsch.

Tijdens het etentje viel plots de stroom uit in het restaurant, gelukkig maar voor eventjes. Dit ontlokte bij de aanwezigen de reactie uit dat een concurrent van Electrabel hiervoor wel eens verantwoordelijk kon zijn.

Een laatste bedenking. Indien Electrabel echt geloofd had in de kracht van blogs, waarom heeft Electrabel tot nu toe zelf niet het initiatief genomen om een corporate blog op te starten ? Een dergelijke blog had de actie Slimme Tips zeker kunnen ondersteunen. Bovendien zou het de geloofwaardigheid van de campagne ten goede gekomen zijn. Op de blog van blog van Ogilvy Belgium is het overigens ook heel stil de laatste tijd.

Technorati : - - - -

08 juni 2006

Onderzoek Word of Mouth Marketing en Blogging

Blogresearch en QuoVide hebben het initiatief genomen een onderzoek te houden naar word-of-mouth onder bloggers en marketeers. Het originele aan het onderzoek is dat er zowel gekeken wordt naar het standpunt van de marketeers als naar het standpunt van de bloggers. Bloggende marketeers mogen zelfs beide versies invullen. In de vragen wordt er onder mee gepeild naar de visie op corporate blogging.

In de aankondiging van het onderzoek staat vermeld dat het onderzoek betrekking heeft op Nederland. Het is dus onduidelijk of Belgische marketeers & bloggers ook mogen meedoen. Er wordt bijvoorbeeld niet gevraagd uit welk land de persoon die de enquete invult afkomstig is. Misschien toch een schoonheidsfoutje bij het opstellen van de enquete.

Deelnemers aan het onderzoek krijgen een rapport met de resultaten. Ik ben benieuwd dit rapport te kunnen inkijken.

Technorati : - - - -

Bruno de probleembeer

Enkele dagen terug op Radio 1 hoorde ik een item over Bruno de beer die de Oostenrijkse Alpen onveilig maakte. Hierdoor was mijn nieuwsgierigheid geprikkeld en trok ik op internet-onderzoek uit. De voornaam Bruno is mij immers dierbaar.

Bruno is de bijnaam die gegeven wordt aan de beer die officieel gekend is onder de afkorting JJ1. Deze beer is afkomstig uit het Italiaanse Zuid-Tirol. Zijn moeder was niet echt mensenschuw, waardoor haar beide zonen dat blijkbaar ook niet zijn. JJ2, die in de zomer van 2005 af en toe opdook in Zwitserland, is sinds september 2005 niet meer opgemerkt waardoor vermoed wordt dat hij neergeschoten is. JJ1 is daarentegen de laatste tijd zeer actief, zie het kaartje voor zijn afgelegde route.



JJ1 of "Problembär Bruno" heeft de Oostenrijkse Alpen ondertussen overgestoken naar Beieren. Daar maakt hij de grensstreek onveilig, waar hij zich vergrijpt aan bijenkorven, kippen, geiten, lammetjes, schapen, hazen, ...

Ondertussen worden de grote middelen er bij gehaald. Uit Finland worden honden verwacht die gespecialiseerd zijn in het opsporen van beren, uit de Verenigde Staten komen speciale berenvallen. Ondertussen heeft het WWF een oproep gedaan voor extra financiële middelen om de berenjacht tot een goed einde te brengen. De jacht heeft tot nu toe 70.000 euro gekost, per dag komt er nog 2.500 euro bij.

Hopelijk loopt de jacht goed af en slagen de jagers er in de beer te vangen en naar een meer gepaste streek (of natuurpark) over te brengen. Gokkers kunnen ondertussen een weddenschap afsluiten in welk land de beer zal gevangen worden.

Technorati : - -

07 juni 2006

Ecowerf composteerinstallatie

In het kader van juni compostmaand bood Ecowerf voorbije zaterdag de mogelijkheid de composteerinstallatie van Wilsele te bezoeken. Trouwe lezers zullen reeds gemerkt hebben dat de problematiek van huisvuilverwerking en het containerpark in mijn gemeente af en toe in berichten hier aan bod komt (hier, hier en hier bijvoorbeeld). Het interesseerde mij (en mijn zoon) om te vernemen wat er met de inhoud van de groene bak gebeurt.

De door Ecowerf aangevoerde GFT wordt naar de composteerhal vervoerd, na verwijdering van ijzer en grote takken. In de composteerhal is er typisch een temperatuur van 40 à 50 graden met een permanente luchtvochtigheid van 100% en tegelijkertijd een aanzienlijke dosis amoniak in de lucht. In een dergelijke omgeving is het voor mensen niet gezond om te vertoeven. In geval van pannes kunnen de techniekers van Ecowerf de hal enkel maar betreden met aangepaste kledij en zuurstofflessen.

De composteerhal is continu in bedrijf, 24u op 24u, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar. Het composteringsproces wordt constant opgevolgd, overdag door techniekers ter plaatse, 's avonds en in het weekend verloopt deze opvolging vanop afstand. Merkwaardig is wel dat er in de hal geen camera's aanwezig zijn, de opvolging gebeurt aan de hand van temperatuur en vochtigheidssensoren. De omstandigheden in de composteerhal hebben ook impact op de geïnstalleerde apparatuur en kabels. De ervaring heeft geleerd dat het aangewezen is preventief sensoren en kabels te vervangen.


Het composteringsproces wordt enkel gestuurd door de aanvoer van vers GFT en door het toevoegen van lucht en water. Na een verblijf van 5 weken in de hal is het GFT omgezet in compost. Nadien moet de compost nog enkele weken narijpen in de narijpingshal. Bij het transport uit de composteerhal naar de narijpingshal wordt de verse compost gesorteerd. De fijne compost gaat narijpen, indien het voldoet aan de opgelegde normen, anders moet het opnieuw voorin de hal in. Het grof materiaal gaat terug de hal in. Wat overblijft zijn stenen, plastic en overig afval wat verwijderd wordt als huishoudelijk afval. Op de foto hieronder ziet u de machine die Ecowerf hiervoor tijdelijk inzet voor deze laatste sorteerstap.


Een werknemer van Ecowerf wist mij nog te vertellen dat de invoering van het Diftar-systeem in een aantal gemeentes tot gevolg had dat de hoeveelheid aangevoerd GFT-materiaal gedaald was. Dit zorgt voor een minder efficiënt gebruik van de composteerinstallatie. Bovendien zijn de ophaalwagens die in de Diftar-gemeentes ingezet worden ook speciaal uitgerust met apparatuur om de chip in de vuilbakken te herkennen, wat ook een extra kost is voor Ecowerf. Zo zie je maar dat er niet enkel voordelen zijn aan het Diftar-systeem ...

Technorati : -

06 juni 2006

What's your true color test : 3/20

True ColorIk loop weer wat achter. De test What's Your True Color is al op een aantal blogs verschenen, maar hier nog niet ...

Tickle - een site waar een heleboel dergelijke testen terug te vinden zijn - geeft de onderstaande omschrijving voor de "What's your true color" test.

Psychologists agree that colors have distinct personalities of their own. Blue is calm, red is passionate, yellow is inviting, and so on. What color is your personality? Answer a few quick questions and find out!

Een aantal vragen deden me denken aan de vragen die je terugvindt bij de bepaling van het MBTI profiel. Het belang van sommige vragen in de vragenlijst is mij echter zeer onduidelijk. Het nut ervan lijkt mij soms zelfs betwistbaar te zijn.

Ik heb de test drie keer ingevuld. De eerste keer toen ik de eerste verwijzing naar deze test opmerkte, zo'n week terug (maar ik kan mij niet meer herinneren waar ...). De drie keren heb ik min of meer dezelfde antwoorden gegeven, ik zeker niet bewust moeite gedaan om de test in de war te sturen. Toch kreeg ik drie keer een andere kleur toegewezen, één keer zwart, één keer rood, de laatste keer blauw. Het resultaat wordt bijgevolg in zeer sterke mate beïnvloed door kleine variaties in de antwoorden, de test is helemaal niet stabiel.

Voor elk van de 19 vragen wordt een nieuwe pagina getoond, telkens met een aantal advertenties. In de laatste vraag wordt expliciet naar je email adres gevraagd. Daarna verschijnt nog een pagina waar je moet aangeven of je interesse hebt voor enkele commerciële aanbiedingen. Niets aanklikken is niet toegelaten. Gelukkig volstaat ergens "No" aan te klikken om verder te gaan. Onderaan rechts is er ook een skip-button om aan de vragen te ontsnappen, maar deze is vrij klein en zeker niet duidelijk gepositioneerd. Daarna wordt er nogmaals gevraagd de resultaten van deze test naar een aantal vrienden te sturen (kwestie van nog wat meer email adressen te verzamelen), waarna je uiteindelijk je eigen resultaten kan bekijken.

Ik heb sterk de indruk dat deze test enkel maar dient om advertentie-inkomsten te genereren voor de eigenaars van de site. Bij andere sites zal dit ook wel meespelen, maar hier ligt het wel vingerdik op. Bovendien loop je een aanzienlijk risico dat je email-adres ofwel zelf door Tickle voor spam-doeleinden gebruikt wordt, ofwel doorgegeven wordt aan derden met interesse voor email adressen (alhoewel dit volgens hun privacy policy niet zou mogen).

Indien u deze test nog niet ingevuld heeft, is mijn advies "houden zo". Deze test stelt immers inhoudelijk niets voor.

Mijn beoordeling van deze test
aantal vragen : 19 (vraag 18 dient voor je naam en vraag 19 voor je email adres)
tijd voor bekomen resultaat : 5 minuten
inhoud : 0/5
gebruiksgemak van de vragenlijst : 3/5
toepasbaarheid, relevantie : 0/5
persoonlijke appreciatie : 0/5
eindscore : 3/20

Technorati : - - -

04 juni 2006

Media Morgen: de grote zap voorwaarts - de test : 14/20

Media MorgenIn het programma Media Morgen: de grote zap voorwaarts werden 30 vragen gesteld. Deze zijn ondertussen ook beschikbaar op de website van Media Morgen. Op basis van mijn antwoorden kreeg ik zojuist de volgende resultaten voorgesteld.

Uit de test blijkt dat je vooral op zoek bent naar Prikkels & Avontuur, maar ook naar Status & Knowhow.

Prikkels & Avontuur
Het leven is voor jou een grote ontdekkingsreis. Je bent steeds op zoek naar uitdagingen en nieuwe dingen.

Status & Knowhow
Jij hebt een grote honger naar kennis en wil jezelf non-stop bekwamen. Daarom kies je heel bewust voor een kwaliteitskrant.


De gedetailleerde beschrijving van Status & Knowhow spreekt mij persoonlijk iets meer aan dan Prikkels & Avontuur. In beide beschrijvingen zijn er wel een aantal zaken waarin ik mij helemaal niet kan terugvinden, maar dat heb je wel in elke test waar alle deelnemers in slechts 6 groepen moeten onderverdeeld worden.

Mijn beoordeling van deze test
aantal vragen : 30
tijd voor bekomen resultaat : 5 minuten
inhoud : 3/5
gebruiksgemak van de vragenlijst : 4/5
toepasbaarheid, relevantie : 3/5
persoonlijke appreciatie : 4/5
eindscore : 14/20

Technorati : - - - -

Leuven in scene

Het was weer druk in Leuven. Zaterdagavond. Leuven in scene. Spectaculair. Andere bloggers ook op stap. Pietel. Yab. Veel fototoestellen. Veel foto's.



Technorati : -

02 juni 2006

BelBlogs - Content Size

Hoe groot is uw weblog ? Dit kan u opvragen via de GetContentSize tool.

Dit tooltje geeft voor een opgegeven URL de omvang van de webpagina, uitgedrukt in bytes. De omvang heeft enkel betrekking op de HTML-pagina, de opgeroepen bestanden (javascript, css, ...) worden niet in rekening gebracht. Naast de bruto omvang wordt ook de omvang van de text content aangegeven en de verhouding tussen beide, de page's weight devoted to text content.

Uit het opvragen van de info voor een 900-tal Belgische blogs (die met een Blogshares-waarde of een Blog Value Estimator-waarde boven de 2500$) heb ik een aantal vaststellingen gedaan.

De gemiddelde omvang van de beschouwde Belgische blogs bedraagt 47.000 bytes. De gemiddelde omvang van de text content bedraagt 14.400 bytes, wat een gemiddelde verhouding van 30% oplevert. Slechts 30% van de webpagina's draagt iets bij tot de inhoud, de rest is verpakking. Indien de javascript, css en andere bestanden ook meegeteld zouden worden zal de verhouding nog slechter worden.

De grootste verhouding page's weight devoted to text content, meer bepaald 84%, heb ik teruggevonden voor de blog over Siebe Verlinden een weblog zonder franjes.

Het plaatje hieronder geeft de verdeling van de onderzochte blogs per percentiel. De meeste blogs hebben een verhouding tussen de 20 en 30 percent.

Ik heb 5 blogs gevonden waarvan het HTML-bestand meer dan 200.000 bytes telt.
20km.blogspot.com
jemappellehenri.skynetblogs.be
frietmetstoofvlees.blogspot.com
vl.altermedia.info
xagent.blogspot.com

Ik heb 3 blogs gevonden waarvan de omvang van de text content meer dan 100.000 bytes telt.
goldenchronicles.blogspot.com
frietmetstoofvlees.blogspot.com
vl.altermedia.info

De resultaten voor enkele bekende bloggers.
Bloggeromvang HTML paginatext content% text content
Luc VB41.37419.81247,89
Bart D14.7706.55644,39
Steven N20.3258.74443,02
Bert A23.63810.06442,58
BVLG104.44840.77239,04
Cindy DS66.52023.48535,31
Pieter B22.8827.62933,34
Michel V96.38732.01733,22
Miel VO52.87317.01432,18
Peter F55.37816.74230,23
i.33.87710.02729,6
Frédéric DV44.14012.88829,2
Pascal VH45.35312.96828,59
Maarten S38.7338.13621,01
Michael D28.0625.33819,02
30002.50942216,82
Dieter V49.1527.93616,15
Ine D58.0409.07215,63
Clo W35.5334.49012,64
Herman H11.4208327,29

Zo weet u waar u veel (of weinig) content kan vinden, althans content onder de vorm van lettertjes.

Een bedenking die bij al deze cijfers kan gemaakt worden is dat de omvang van de HTML-page of van de content op de pagina helemaal niets zegt over de relevantie van de blog, dat is natuurlijk afhankelijk van de persoonlijke smaak ...

Technorati : - - -

Related Posts with Thumbnails