B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

06 oktober 2006

Pew Internet & American Life Project over Web 2.0

Het begrip Web 2.0 is al een tijdje "in". Het Pew Internet & American Life Project heeft een nieuw onderzoeksrapport uitgebracht waar dit begrip centraal staat.

Web 2.0 has become a catch-all buzzword that people use to describe a wide range of online activities and applications, some of which the Pew Internet & American Life Project has been tracking for years. As researchers, we instinctively reach for our spreadsheets to see if there is evidence to inform the hype about any online trend.
Vervolgens bevat het onderzoeksrapport een overzicht van de populariteit van een aantal trends die deel uitmaken van het begrip Web 2.0. Hiervoor wordt beroep gedaan op vroeger uitgevoerd onderzoek. Spijtig genoeg is het merendeel van de onderzoeken eerder gedateerd (althans in Internet-termen). Op een jaar tijd kunnen een aantal trends aanzienlijk van koers veranderen. Het meest recente onderzoek - over blogs - dateert van februari/april 2006.


De cijfers in het tabellen over de Web 2.0 trends worden bovendien zonder enige context vermeld. In een vroeger bericht heb ik reeds gerapporteerd over de achtergrond van hun onderzoek over blogs. De resultaten bleken enkel gebaseerd te zijn op een telefonische enquete uitgevoerd in de Verenigde Staten.

Overzetten van de cijfers naar een Europese of een Belgische context blijft een delicate bezigheid. Spijtig genoeg zijn er ofwel geen cijfers op Europees of Belgisch niveau beschikbaar, ofwel zijn de cijfers die af en toe met veel poeha in de pers komen statistisch niet volledig correct (lees dit bericht er maar eens op na).

Zolang er voor de Belgische context geen cijfers beschikbaar zijn, zit er niets anders op dan te vertrouwen op de Web 2.0-goeroes. Wie voelt er zich geroepen om op te staan ?

Technorati : - -

2 Bedenking(en) :
Anonymous Mark had op 06 oktober, 2006 23:24, de volgende bedenking ...

binnenkort, meer zeg ik niet

 
Blogger bvlg had op 06 oktober, 2006 23:33, de volgende bedenking ...

ik ben benieuwd ...

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails