B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

07 november 2006

Compete

Zopas is Compete gelanceerd, een gratis web metrics/analytics tool. Compete is in de eerste plaats een search engine - waarbij gebruik gemaakt wordt van de diensten van Yahoo. Voor de zoekresultaten wordt aangegeven of de site trustworhy is, wat de Compete traffic rank is en of er deals beschikbaar zijn. Spijtig genoeg komt dit blog nog niet op de eerste plaats voor de zoekterm BVLG, zie hieronder.


Daarnaast is er ook nog de snapshot functionaliteit waar je een idee krijgt over het aantal unieke bezoekers (uit de Verenigde Staten) voor de opgegeven domeinnaam, de Compete traffic rank, het gemiddeld aantal pagina's per bezoek en de gemiddelde duur van een bezoek aan het opgegeven domein. Bizar genoeg is er voor het blogspot.com domein geen info beschikbaar. Het blogger.com domein daarentegen bekomt traffic rank 25.


De traffic rank van Compete is gebaseerd op gegevens verzameld door de Compete toolbar, op gegevens van opt-in panels en op logs beschikbaar gesteld door Amerikaanse Internet Service Providers. De traffic rank geeft aan hoe populair een site is bij de Amerikaanse Internetgebruikers.

Compete is op een aantal punten vergelijkbaar met de diensten die Alexa aanbiedt. De traffic ranks van Alexa zijn gebaseerd op informatie verzameld door de Alexa toolbar. De Alexa gegevens hebben echter betrekking op de ganse Internetgebeuren, waar Compete beperkt is tot de VS.

Hieronder vindt u zowel de top 10 van Compete als de top 10 van Alexa voor de VS. De sets van metrics die beide sites aanbieden zijn niet dezelfde. Opmerkelijk is dat de rangschikking voor beide niet dezelfde is.

Compete
Alexa top 10 voor personen uit de Verenigde Staten

Op de blog van Matt Cutts, die voor Google werkt, staat naar aanleiding van de lancering van Compete de volgende bedenking.
Based on the evidence we’ve gathered here, it’s safe to say that no external metric, traffic prediction service or ranking system available on the web today provides any accuracy when compared with real numbers. … The sad conclusion is that right now, no publicly available competitive analysis tool we’re aware of provides solid value.
U bent bijgevolg gewaarschuwd ...

Technorati : - -

2 Bedenking(en) :
Blogger Futurelab had op 08 november, 2006 16:55, de volgende bedenking ...

Hallo BVLG :)

Heb je die twee top tien lijstjes zelf samengesteld, of ze ergens gevonden? Ben me suf aan het zoeken bij COmpete maar kan die data niet vinden.

Groet
Stefan/Futurelab

 
Blogger Bruno Peeters had op 08 november, 2006 17:16, de volgende bedenking ...

Hallo Stefan

De top van Alexa - voor bezoekers uit de VS - kan je via de URL http://www.alexa.com/site/ds/top_sites?cc=US&ts_mode=country&lang=none terugvinden (staat overigens ook in het bericht).

De top volgens Compete heb ik zelf met wat proberen samengesteld, wat redelijk eenvoudig was.

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails