B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

07 augustus 2007

Blogmonitoring - meest populaire externe links

Maarten Schenk heeft ons nu al enkele weken na elkaar onderhouden met lijstjes van de meest populaire links gedetecteerd door de Blogoloog op de Belgische (of was het Vlaamse) blogs. De meeste gelinkte URLS ontvingen maximaal 7 links. Als je rekening houdt met het feit dat de Blogoloog 70.000 weblogs opvolgt, lijken 7 verwijzingen mij zeer weinig te zijn. Niettegenstaande de korte info-tekst op de hoofdpagina het heeft over Vlaamse blogs, blijken de blogberichten die verwijzen naar de meest populaire externe links van Arabische aard te zijn. Van Arabische Vlamingen misschien of eerder van Vlaamse Arabieren ?

Bij Blogium, die andere blogmonitoring dienst uit België, kan een URL op dit ogenblik bovenaan komen met slechts 3 links. Blogium volgt wel minder blogs op, nameljk 21026 waarvan 257 actieve blogs..

Indien we er van uit mogen gaan dat zowel Blogoloog als Blogium correct functioneren, tonen beide blogmonitoringdiensten aan dat er een zeer grote diversiteit is in de berichten in de Belgische blogosfeer. De bloggers die door beide diensten opgevolgd worden schrijven over zeer diverse onderwerpen waarbij naar zeer diverse externe verwijzingen gelinkt wordt.

Misschien kunnen we beide diensten een beetje voor de gek houden. Indien we met een beperkt aantal bloggers elke week naar een bepaalde blog of blogbericht of om het even welke URL zouden verwijzen komt deze externe verwijzing zo goed als onmiddellijk in de top van meest populaire externe links van de Blogoloog en van Blogium. Wie doet er mee ? Reageren kan via de bedenkingen of rechtstreeks op bvlgblog bij gmail punt com.

Technorati : - -

4 Bedenking(en) :
Anonymous Anoniem had op 07 augustus, 2007 22:38, de volgende bedenking ...

er moest er mqqr een mee beginnen, allen op deb bligg.be

 
Blogger Maarten Schenk had op 07 augustus, 2007 23:58, de volgende bedenking ...

De 'Arabieren' zitten massaal op de Vlaamse versie van MSN Spaces. Als je gaat checken zijn het inderdaad sites met de navigatie etc. in het Nederlands en al de rest staat in 'spaghettikrulletjesgeschrift'. Niet alleen Arabische maar ook één of ander Aziatisch schrift dat ik niet kan thuisbrengen blijkt zeer populair te zijn.

Wat betreft de linkpopulariteit: tja, het zal komkommertijd zijn zeker? Indertijd haalde Metatale of de iPhone vlot dertig links binnen...

 
Anonymous Anoniem had op 08 augustus, 2007 09:25, de volgende bedenking ...

ik wil wel meedoen en "georganiseerd" linken naar iets om te zien wat voor effect het heeft.
Ik weet wel niet of ze analoog.be monitoren.

 
Blogger yab had op 08 augustus, 2007 09:32, de volgende bedenking ...

Ik stel voor dat iedereen naar mijn blog linkt. ]:-)

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails