B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

30 april 2008

Linkedin career paths

Linkedin biedt al een tijdje bedrijfsprofielen aan. Indien je in het Linkedin-profiel van een persoon op de bedrijfsnaam klikt krijg je het profiel van de werkgever te zien. Je kan in zo'n profiel interessante info terugvinden zoals de employees van dit bedrijf die in je eigen netwerk zitten, de recente aanwervingen en promoties, de meest populaire profielen. Daarnaast geeft Linkedin ook nog wat statistiekjes over het bedrijf in kwestie : de top locaties, de meest voorkomende job titles, de top schools , de gemiddelde leeftijd en de verhouding m/v.

Ik wil het hier eventjes hebben over de rubriek "Career path for ... employees". Het is mij opgevallen dat - althans volgens de info waarover Linkedin beschikt - veel career paths steeds in dezelfde sector lopen. Enkele voorbeeldjes om dit te illustreren.

Telecomsector : Belgacom


Financiële sector : Fortis


Het marketinggebeuren : Duval Guillaume


Zelfs in het omroepgebeuren : VRT


Technorati : - -

3 Bedenking(en) :
Anonymous Anoniem had op 05 mei, 2008 19:48, de volgende bedenking ...

Interessant is ook dat de informatie over je bedrijf door de werknemers van dat bedrijf wordt bepaald, niet door het bedrijf zelf.

 
Blogger Bruno Peeters had op 05 mei, 2008 21:31, de volgende bedenking ...

De statistieken die Linkedin presenteert zijn natuurlijk sterk afhankelijk van de kwaliteit van de info waarover Linkedin beschikt.

Voor mijn werkgever merk ik dat eerder jonge, goed opgeleide personen een profiel op Linkedin hebben. Personen met een administratieve functie zullen niet zo snel de stap zetten naar Linkedin.

 
Blogger bloodyhornycrew had op 06 mei, 2008 16:01, de volgende bedenking ...

Zou VRT en Cuttingedge.be enkel zijn omdat Kevin Major nieuwslezer is bij VRT radio en hoofredacteur bij Cuttingedge?

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails