B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

10 augustus 2009

Netlog telt 50 miljoen leden

Daarstraks is bekend geworden dat Netlog de kaap van de 50 miljoen leden overschreden heeft. Het oudste bericht over de 50 miljoen leden van Netlog - althans volgens Google Nieuws - vond ik terug bij ZDNet.be, gevolgd door de meeste Vlaamse krantensites. Volgens de info die in de meeste artikels terug te vinden is Netlog één van de grootste sociale netwerken ter wereld. En er komen nog elke maand anderhalf miljoen leden bij. Van de vijftig miljoen gebruikers is zo'n 59 procent mannelijk, tegenover 41 procent vrouwen. Netlog is vandaag beschikbaar in 30 verschillende talen en richt zich in hoofdzaak tot jongeren van 14 tot 24 jaar.

Op de site van Netlog zelf vond ik niets terug over het persbericht dat aan de basis lag van de berichten op de verschillende krantensites. Het meest recente bericht in de rubriek Nieuws op Netlog is van 31 juli 2009. Het laatste bericht in de officiële Netlog Blog dateert van 14 Mei 2009. Gelukkig voor Netlog toont de pagina met de statistieken wel reeds de meer dan 50 miljoen leden.


Ik heb het aantal leden per taal in een taartgrafiek omgezet. De 2.819.630 Netlog leden die voor Nederlands gekozen hebben vormen "maar" 6% van de ganse Netlog populatie.


Het Belgische Netlog, met hoofdkwartier te Gent, is met meer dan 50 miljoen leden, in ieder geval een pak groter dan het Nederlandse Hyves waar vorig maand de teller van het aantal leden de 9 miljoen overschreed.

4 Bedenking(en) :
Blogger localhost had op 11 augustus, 2009 09:16, de volgende bedenking ...

Bruno... een taartdiagram? Really??? Ik heb daar maar één antwoord op: "The Visual Display of Quantitative Information" van Edward Tufte.

Van cijfers gesproken: http://www.google.com/search?q=why+pie+charts+are+bad geeft 709.000 hits. Dus er zal wel *iets* van aan zijn...

CAPTCHA: apedract

 
Anonymous herm had op 11 augustus, 2009 10:12, de volgende bedenking ...

Mooie prestatie van dit Belgische bedrijf. Ze hebben hun niche kunnen vinden via hun puber-gerichte adhd-community en daardoor kunnen ze naast facebook en linkedin bestaan.

 
Blogger Paul Cobbaut had op 11 augustus, 2009 12:04, de volgende bedenking ...

Kijk eens hier:
http://www.aboutdomain.org/alexa/netlog.com/

netlog gaat achteruit!

Hoeveel van die leden zijn nog actief ? Ik ken heel wat mensen die een netlog account hebben, maar ondertussen niet meer actief zijn op netlog (maar wel op facebook).

 
Blogger Jeroen Fossaert, Netlog NV had op 11 augustus, 2009 13:00, de volgende bedenking ...

Dag Bruno, klopt, we waren wat laat om het persbericht in onze eigen perssectie op te nemen, ondertussen rechtgezet. Indien je in de toekomst vragen zou hebben, aarzel niet mij rechtstreeks te mailen op jeroen(at)netlog.com .

Dag Paul, het klopt dat ons absolute aantal pageviews niet meer zo sterk stijgt. Maar dat heeft alles te maken met verbeteringen aan de site (navigatie, Ajax-implementaties,...) waardoor het aantal page-requests per definitie vermindert.

Mvg,
Jeroen Fossaert
HR Director / PR Manager Netlog NV

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails