B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

14 november 2009

Twunch

Mijn laatste deelname aan een twunch dateert al van enige tijd terug, meer bepaald van februari 2009. Ik herinner mij dat in de vakantieperiode enkele twunches hebben plaatsgevonden in hartje Brussel, maar door omstandigheden (vakantie of vergaderingen en zo) kon ik er niet bij zijn. Maar deze twunches liggen ook al enige tijd achter ons en sindsdien heb ik geen aankondigingen meer opgemerkt. Ik had de indruk dat twunches veel minder aandacht kregen dan een tijdje terug. In februari 2009 had ik al eens een blik geworpen op twunches die toen reeds plaatsgevonden hebben (dit bericht). Een update van deze cijfertjes kan u in een volgend bericht terugvinden. Het goede nieuws is dat er nog steeds twunches plaatsvinden, veel meer dan ik vermoedde. Er is zelfs helemaal geen dipje. Oktober 2009 was de maand waarin tot nu toe de meeste twunches plaatsvonden en waar er de meeste deelnames waren.

Misschien is er iets anders aan de hand. In de lijst van voorbije twunches staan ondertussen ook een heleboel twunches op een buitenlandse locatie. In Frankrijk hebben ze immers het fenomeen twunch ontdekt - voor een keer dat ze in Frankrijk een Belgisch (en zelfs Vlaams) initiatief oppikken. Zou het niet kunnen dat sommige twunch-deelnemers een beetje uitgekeken zijn op de twunch-formule ? Wat hebben een heleboel deelnemers aan twunches gemeenschappelijk buiten het feit dat ze Twitter gebruiken ? Soms is dit zeer beperkt, wat maakt dat er misschien geen duurzame interesse is om nieuwe twunches te organiseren of om aanwezig te zijn op een twunch in je (werk-) buurt ?

Een bijkomende verklaring kan zijn dat er andere gelegenheden bijgekomen zijn waar Twitter gebruikers elkaar ook nog kunnen treffen, bijvoorbeeld twooze in Antwerpen en tweuven in Leuven.

Of zouden er nog andere verklaringen zijn ?

Related Posts with Thumbnails