B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

15 februari 2010

Treinramp

Als er bij een treinramp in België zo'n 300 passagiers betrokken zijn, is de kans groot dat er toch enkele Twitter gebruikers bij zijn. Bij de treinramp van vanmorgen in Buizingen bij Halle was er inderdaad minstens één actieve Twitter gebruiker, @cdrik. Om 8u38 stuurt hij een eerste tweet de wereld in om te laten weten dat de trein waarin hij zich bevindt in een ongeluk betrokken is.


Iets na 8u verstuurt hij 4 tweets die verwijzen naar foto's die hij genomen heeft van de verongelukte treinstellen. Vrij snel worden deze tweets opgemerkt, eerst door nieuws.be en daarna door een heleboel anders nieuwssites.


De 5 foto's gaan vermoedelijk de ganse wereld rond, zeker omdat ze de eerste beelden zijn die beschikbaar zijn. Op Twitpic worden de foto's tienduizenden keren bekeken, en vermoedelijk op de sites waar ze overgenomen zijn nog veel meer.


Ondertussen wordt @cdrik een held op Twitter, voor sommigen van dezelfde categorie als de Twitter gebruiker die zich in het vliegtuig bevond dat geland is in de Hudson River in New York. Hij krijgt via tweets de vraag of hij bereid is om interviews te geven, iets waar hij niet op wenst in te gaan. Na enkele uren is hij terug thuis en kan hij de stormvloed van tweets waarin hij vermeld werd doornemen.


@cdrik heeft er voor gekozen zijn foto's gratis te laten gebruiken. Hij was inderdaad de eerste persoon die foto's de wereld in stuurde. Maar na enige tijd waren er veel meer foto's beschikbaar, vaak van veel betere kwaliteit. Het blijft in ieder geval een mooi gebaar van @cdrik.

1 Bedenking(en) :
Anonymous Herman had op 16 februari, 2010 16:44, de volgende bedenking ...

Ik heb gisteren wat screenshots online geplaatst van zijn gebruikte foto's in de media:

http://www.dailybits.be/wp-content/gva.jpg

http://www.dailybits.be/wp-content/hln.jpg

http://www.dailybits.be/wp-content/bbc.jpg

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails