B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

08 december 2010

Belgische Twitter Pioniers

Onlangs vroeg er iemand mij op Twitter : "Zou eigenlijk wel eens willen weten wie eerste Belg op twitter was. Herinner mij in elk geval nog dat iedereen eerst. /cc @BVLG"

Deze info heb ik vroeger al bekend gemaakt in één van de overzichten van Twitter in België, toevallig één van de specialiteiten van dit blog. Maar het is leuk om eens speciale aandacht te besteden aan de Belgische Twitter Pioniers.

De oudste - nog bestaande - Twitter account die aan België kan gekoppeld worden is @lode. Deze account is aangemaakt op 19/07/2006. Deze account is nog steeds actief, Lode heeft al 5.900 berichten gepubliceerd.


De tweede oudste Twitter account is @marcio. Marcio geeft zijn locatie aan door middel van coördinaten (dankzij UberTwitter) : ÜT: 50.844739,4.379924. En bijvoorbeeld via Google Maps kan je makkelijk terugvinden dat Marcio ergens te Brussel verblijft. Marcio is overigens al actief sinds 26/07/2006.


De derde oudste Twitter account is @watcher. Dit is echter een protected account, de berichten zijn enkel bestemd voor de aanvaarde followers. Via de Twitter API krijg je toch iets meer info. Daaruit blijkt dat deze account aangemaakt is op 26/08/2006 en al 247 berichten gepubliceerd heeft. Of daar recente berichten bij zijn staat er spijtig genoeg niet bij. 247 berichten op 4 jaar tijd laten echter het ergste vermoeden ...


De vierde oudste Twitter account is @BuzzWorkers. Deze account is aangemaakt op 21/09/2006 en is gelukkig nog steeds actief.


De vijfde oudste Twitter account is @onepointzero. Deze account is aangemaakt 22/09/2006 en ook nog steeds actief.


Het is best mogelijk dat er voor 22/9/2006 nog andere Twitter accounts aangemaakt werden door Belgen of personen die in België vertoefden. Ofwel bestaan deze accounts niet meer, ofwel verwijzen de accounts niet meer naar België, ofwel heb ik deze accounts over het hoofd gezien. Indien u als aandachtige lezer alsnog op de hoogte zou zijn van een ontbrekende Twitter Pionier uit België, dan mag u mij dit steeds laten weten.

1 Bedenking(en) :
Blogger cast42 had op 10 december, 2010 11:32, de volgende bedenking ...

Bruno,
Ignace Claesen, een personage uit de telenovelle "Emma" op één in 2007 had een twitter account @16steps en een twitter badge op z'n blog :
http://16steps.blogspot.com/2007/04/twitter-time.html

De twitter account is echter op gerechterlijk bevel afgesloten ;-)

Volgens mij is het de eerste twitter account die in de context van televisie in Vlaanderen is gebruikt in maart 2007.
Weliswaar in een minieme rol maar wel met een transmediale gedachte. Alle begin is moeilijk, he.

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails