B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

10 mei 2013

Bibliotheken op Pinterest

Een kennis zei me onlangs dat het bezoek aan bibliotheken in dalende lijn zou gaan. Of dit effectief het geval is, heb ik niet opgezocht. Ik kan me wel voorstellen dat de opkomst van Internet wel enige impact zal hebben op de verzameling van klassieke boeken wat de bibliotheken tot enige tijd terug waren. Sinds kort hebben verschillende Nederlandstalige bibliotheken de weg naar Pinterest ontdekt. Dit leek me een interessante evolutie waar op dit blog enige aandacht aan mag besteed worden.

Bibliotheek Permeke
Antwerpse hoofdbibliotheek op het De Coninckplein met véél boeken, films, muziek en activiteiten.

30 followers is nog niet veel, het is al een begin.

Muntpunt
Muntpunt is een hedendaagse belevenisbibliotheek, en een hoofdstedelijk communicatiehuis, een ontmoetingsplaats met een café, een auditorium, (voor-)lees en zithoeken, en diverse publieksruimtes.

De Pinterest-account wordt door nog maar 2 andere Pinterest-gebruikers gevolgd, wat eigenlijk te weinig is.
Bibliotheek Halle 
Fantastische bibliotheek in het hartje van de stad met een uitgebreide boeken-, strip-, cd- en dvd-collectie. Filialen in Essenbeek, Lembeek en Buizingen.

De personen achter deze Pinterest-account volgen een originele benadering, ze vetrekken vanuit de medewerkers die elk een eigen board beheren. 50 followers is al een mooi resultaat (in vergelijking met de andere accounts van bibliotheken).

Bib Bornem
Onze bib is open op weekdagen van 14 tot 20 uur en 's zaterdags van 9 tot 12. Maar we willen ook online inspireren... Veel snuisterplezier in onze pincollecties!

Het is handig dat de openingsuren onmiddellijk in de hoofding vermeld worden. Hier wordt er gekozen voor thematische boards.

De Bib van Balen
beste bibliotheek van 2012

Dat de bibliotheek van Balen de beste was in 2012 is duidelijk. Maar wat de bibliotheek nog te bieden heeft staat niet in de hoofding. De boards zijn weer thematisch. 20 followers is een begin, maar dit mogen er ook hier best wat meer zijn.

Bibliotheek Anderlecht 
Hier vind je boekentips, aangeraden films, cd's en meer door onze bibliotheekmedewerkers!

Net als enkele voorgaande voorbeelden vertekken de boards vanuit de medewerkers, alleen spijtig dat er nog niet veel gepind werd tot nu toe. 4 followers is ook maar magertjes.

Bib Joske
Nederlandstalige bibliotheek Sint-Joost-ten-Node - Grensstraat 2 1210 Sint-Joost-ten-Node - 02/201.00.97 - bibliotheek@stjoost.irisnet.be

Dat er in Sint-Joost-ten-Node niet veel Vlamingen wonen, heeft er hen toch niet tegengehouden een Nederlandstalige bibliotheek op te starten. Bovendien is er ook een Pinterest-account, weliswaar met slechts één enkele follower.

Bibliotheek Nazareth
Het recentste nieuws over de bib kan je vinden op Facebook (Bibliotheek Nazareth). Volg ook onze jongerenblog: http://readnmeet.tumblr.com

Blijkbaar heeft de persoon achter de Pinterest-account van de bibliotheek van Nazareth nog niet door dat de hyperlinks in de hoofding niet werken. Er is gekozen voor een board per filiaal. De bekendheid is eerder beperkt, 2 followers.
Openbare bibliotheek Kortrijk

De Pinterest-account van de openbare bibliotheek Kortrijk heeft nog geen hoofding gekregen. De activiteiten zijn overigens ook blijven steken bij de bibactiviteiten van 2012. Voor een stad met een dynamische burgemeester zou je toch meer mogen verwachten.
Bibliotheek Puurs
We find you very interesting.

Dat de bibliotheek van Puurs de bezoekers "very interesting" vind is leuk, maar wat hebben de bezoekers van de account en de inwoners van Puur er aan ? De cryptische slogan heeft er misschien wel voor gezorgd dat er al 46 followers zijn.
Bibliotheek Wetteren
Dat men de laatste dagen in Wetteren ergens mee in zat is evident. Maar dat neemt niet weg dat de Pinterest-account al een tijdje er eerder leeg uitziet. Er is nog geen foto, geen profiel-info, ... Er zijn meer followers (8) dan pins (6).


Dat enkele Nederlandstalige bibliotheken de weg naar Pinterest al gevonden hebben is mooi. De andere mogen nu ook volgen. Het is maar te hopen dat er op korte termijn voldoende interesse komt vanuit de Pinterest-gebruikers voor de bib-accounts.

Er zijn nog enkele Pinterest-accounts die te maken hebben met bibliotheken, die komen binnenkort aan bod in een volgend bericht.

Related Posts with Thumbnails