B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

11 mei 2014

Moederdag

Bedrijven haken op Facebook vaak in op speciale gebeurtenissen. Moederdag is zo'n klassieker. Je vindt dan tal van pagina's die plots een bericht voor moeder plaatsen (al was het maar om hun partner en kinderen aan te sporen een cadeautje te kopen ...).

Dit jaar hebben sommige Vlaamse politieke partijen ook aandacht besteed aan moederdag. Politieke partijen mogen geen advertenties op social media inzetten, maar inpikken op een dergelijke top topical is natuurlijk een mooie gelegenheid om extra zichtbaarheid te bekomen.

CD&V heeft zelfs de coverfoto van hun Facebook-pagina aangepast.
Bovendien was er ook een afzonderlijk bericht, met 57 likes en 26 shares. In het bericht wordt het belang van het stemmen voor CD&V expliciet benadrukt. De tekst van de boodschap is overigens aan de lange kant ...
Groen heeft een bericht gepubliceerd. In het korte bericht wordt expliciet naar het programma van Groen verwezen. De post had zojuist 16 likes en 2 shares.
Op de Facebook-pagina van N-VA stond zojuist nog niets over moederdag, wel een bericht over de grootmoeder van alle verkiezingen ...

Ook OpenVLD besteed geen aandacht aan moederdag.

sp.a heeft ook een bericht gepubliceerd naar aanleiding van moederdag, een eenvoudige wens zonder link naar welk programmapunt dan ook. Dit bericht heeft veel succes gehad, al 554 likes en 168 shares. Vragen je achterban een bericht te liken en te sharen is iets wat de verkieswetgeving niet verbiedt. En zo bekomt dit bericht van sp.a een grote zichtbaarheid.
Vlaams Belang heeft vandaag al meerdere berichten gepubliceerd op hun Facebook-pagina, maar nog niets voor moeders.

Van de zes belangrijkste Vlaamse partijen zijn er drie die aandacht besteden aan moederdag, met de CD&V op kop met zelfs een speciale coverfoto. sp.a bekomt echter het grootste effect met hun moederdagbericht.

1 Bedenking(en) :
Anonymous Anoniem had op 11 mei, 2014 13:27, de volgende bedenking ...

Sommige Open VLD kandidaten haken er wel op in hoor. C.f. https://twitter.com/JasperPillen/status/465395967672737792

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails