B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

20 maart 2015

Social media jobs

De voorbije twee maanden kon u al een idee krijgen van het aantal vacatures op enkele jobsites voor "social media". Een maand verder blijkt dat er midden maart bij vier van de vijf jobsites iets meer vacatures aanboden worden - enkel bij Vacature.com is er een daling - bij VDAB, Monster, Jobat en Stepstone is er dus een stijging. Voor het eerst heb ik ook bij Linkedin nagegaan hoeveel "social media" jobs er waren in België. Linkedin komt voor "social media" op de derde plaats met 81 aangekondigde jobs.
Het aantal vacatures voor "social media" heb ik vergeleken met andere zoektermen : "online marketing", "digital marketing", "seo" en "sea". Het grootste aantal vacatures is nog steeds voor "social media". "Digital marketing" is op dit ogenblik het minst populair in de gepubliceerde vacatures. Als je kijkt naar het aantal vacatures per site, wordt de volgende telkens gerespecteerd. VDAB heeft het grootste aanbod. Monster komt op de tweede plaats, Linkedin op de derde plaats. Vacature.com is telkens de hekkensluiter.

Related Posts with Thumbnails