B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

29 januari 2006

Silent Witness

Gisterenavond heb ik gekeken naar Silent Witness op Canvas. Ik mis nog steeds Dokter Sam Ryan, maar de nieuwe blonde mag er ook zijn. In de aflevering van gisteren was een zwarte discotheek-uitbater één van de slechterikken. Hij nam het op tegen een andere bende van zwarten die het op zijn discotheek gemunt hadden. De domoor had bovendien in zijn onstuimigheid zijn eigen vriendin neergeschoten. De pathologen konden immers aantonen dat een afgeketste kogel van zijn eigen pistool de doodsoorzaak was.

Enkele jaren terug was er vanuit Belgische ondernemingsmiddens kritiek op de wijze waarop ondernemers op televisie voorgesteld werd, denk maar aan de hardvochtige Alexander Vorlat in Stille Waters of de kleurrijke figuren in FC De Kampioenen : Balthazer Boma, de worstenfabrikant, Dimitri De Tremmerie, de garageuitbater of Fernand Costermans, de antiquair. Gelukkig werd dit beeld goedgemaakt door andere initiatieven zoals Kinderen van Dewindt.

Het beeld dat in de aflevering van Silent Witness geschept werd van een discotheekuitbater en van zwarte jongeren bevestigde natuurlijk in zeer grote mate de rolmodellen. Moeten discotheekuitbaters nu ook een actie starten voor een meer correcte weergave van hun beroep ? Of zijn het allemaal figuren zoals Frank Verstraeten van de Zillion?

Related Posts with Thumbnails