B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

11 augustus 2006

200 berichten op BVLG

U zal het vermoedelijk niet gemerkt hebben, maar daarstraks is bericht nummer 200 op dit weblog gepubliceerd. Het eerste bericht zag het daglicht op 29 september 2005. Bericht nummer 100 heb ik gepubliceerd op 21 februari 2006. Nummer 200 vloeide uit mijn pen op 11 augustus 2006 (of eerder werd op het toetsenbord ingetikt).

In de rechterkolom kan u allerlei buttons vinden die u naar diverse tools leiden. Hieronder volgt een kleine bloemlezing van enkele van deze (en ook andere) tools.

Het aantal bezoekers voor dit blog gaat in stijgende lijn. De onderstaande grafiek geeft het aantal pageviews per dag volgens OneStat. Hiervoor heb ik de grafieken voor 2005 en 2006 aan elkaar geplakt.

OneStat for BVLG

Het aantal lezers van de RSS-feed (via Feedburner) gaat eveneens in stijgende lijn.

Feedburner for BVLG

Ik gebruik zelf Bloglines als feedreader. Zowel de RSS-feed van dit blog als de ATOM-feed zitten in mijn subscriptions. Op dit ogenblik zijn er 25 andere lezers van beide feeds, u kan het zelf nagaan : voor de ATOM-feed, voor de RSS-feed.

Onlangs kwam het tool ShareOpml aan bod in verschillende berichten in het Belgische blogwereldje. Via dit tool kan je laten weten naar welke feeds jouw interesse uitgaat. Voor beide feeds voor dit blog zijn er 8 personen die zich kenbaar gemaakt hebben. Zie hiervoor ATOM-feed en RSS-feed.

De laatste tijd komen een heleboel bezoekers op dit weblog terecht via de zoekterm linkedin. Een overzicht van de gehanteerde zoektermen is beschikbaar bij BlogFlux. Dit is alvast de top 10 :
linkedin (100 - 6%)
brabantstraat (28 - 2%)
persoonlijkheidstesten (19 - 1%)
LinkedIn (17 - 1%)
kerstwensen (16 - 1%)
persoonlijksheidstesten (13 - 1%)
bvlg (11 - 1%)
kbc (10 - 1%)
euromuntstukken (10 - 1%)
bouwdagboeken (10 - 1%)

Geografisch gesproken situeren de meeste lezers van dit weblog zich in België, gevolgd door Nederland. Af en toe zag ik toch vreemde locaties opduiken in de overzichten van de diverse webcounters, bijvoorbeeld zelfs iemand in Mongolië. Het eerste plaatje is afkomstig van ClustrMaps, het tweede van Google Analytics.

Clustrmaps Map for BVLG

Google Analytics Map for BVLG

De populariteit van dit weblog is ook in stijgende lijn gegaan. Ten tijde van het eerste lijstje met waarderingen van blogs (op 31 oktober 2005) was dit weblog nog niets waard. Ondertussen is de BlogShares waardering gestegen naar B$5,967.24. Volgens de Blog Value Estimator (die gebaseerd is op Technorati-gegevens) is de waarde zelfs opgelopen tot $20,323.44.

Volgens Technorati heeft dit weblog (althans op dit ogenblik) reeds 74 links ontvangen van 44 verschillende blogs. In de rangschikking komt dit blog zelfs op plaats 62.442 en dit na slechts 200 berichten. Hiermee kom ik zelfs in de top 100 van Belgische blogs.

Indien u graag nog een ander cijfertje had gezien over dit weblog, vuur uw vraag maar af.

Technorati : -

3 Bedenking(en) :
Anonymous Anoniem had op 23 augustus, 2006 23:25, de volgende bedenking ...

Een ranking van Belgische blogs op basis van pageviews zou me wel interesseren. Lijkt me persoonlijk waardevoller dan de Blogshare value en (hoewel al meer zeggend) Technorati-ranking.

 
Blogger Bruno Peeters had op 24 augustus, 2006 23:54, de volgende bedenking ...

Metriweb is een systeem ontworpen om op een objectieve wijze na te gaan hoeveel bezoekers een website heeft. Metriweb is in de praktijk enkel betaalbaar voor grote sites (en bv ook Zattevrienden).

Voor blogs moet het eventueel wel mogelijk zijn op basis van de gratis tellertjes die je af en toe tegenkomt op blogs (nedstat, belstat, onestat, sitemeter, ...) ook iets op te stellen. De vraag is natuurlijk of alle tellertjes juist tellen.

 
Anonymous Anoniem had op 27 augustus, 2006 14:59, de volgende bedenking ...

De meeste blogs met een eigen domeinnaam/server hebben wél een "betalende" teller eropstaan, zij het afgeschermd. Dat zit normaal standaard bij een hostingpaket. Op Nedstat zou ik inderdaad niet betrouwen :)

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails