B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

21 augustus 2006

Belgische Blogger.com gebruikers

Blogger.comBlogger.com is het gratis blogplatform van Google. Gebruikers van Blogger.com kunnen in hun profiel een heleboel dingen opgeven zoals leeftijd, geboortedatum, land van herkomst, interesses, sector van tewerkstelling. Mijn profiel kan je bijvoorbeeld hier terugvinden.

Blogger.com geeft zelf geen info over het aantal gebruikers. Mitesh Vasa vond dat hij zijn steentje moest bijdragen. Via een brute force benadering heeft hij 17 miljoen profielen van Blogger.com gebruikers onderzocht. Dit zijn alle profielen die aangemaakt werden van augustus 1999 (van bij de start) tot en met december 2005. Resultaten van zijn analyse kan je hier en hier bekijken. Zo'n 5,5 miljoen profielen (van de 17 miljoen) waren "eigenaar" van één of meerdere spam blogs (splogs). Interessant was ook de opdeling van de profielen volgens land van herkomst. USA beet de spits af met 650.000 blogs.

België werd niet vermeld in de resultaten. In een privé contact deelde Mitesh Vasa mij mee dat hij 6320 profielen teruggevonden heeft waarin België als land van herkomst vermeld werd.

Kunnen we uit dit aantal profielen iets afleiden over het aantal Blogger.com blogs van Belgen ? Enkele argumenten :
- Niet iedereen maakt zijn profiel publiek toegankelijk, bijvoorbeeld
- Niet iedereen vermeldt Belgium in zijn profiel, bijvoorbeeld
- Niet iedereen vermeldt alle blogs in zijn profiel
- In sommige profielen worden meerdere blogs vermeld, bijvoorbeeld
- De teller is gestopt rond december 2005, nieuwe profielen werden niet meer verwerkt
- Sommige blogs hebben meerdere auteurs, bijvoorbeeld
- Sommige blogs zijn niet meer actief, want ofwel gewoon gestopt of overgestapt naar ander platform, bijvoorbeeld
- Sommige personen hebben wel een profiel, maar geen blog, bijvoorbeeld

Op basis van het aantal profielen uit België (6320) en op basis van de bovenstaande argumenten schat ik het aantal Blogger.com blogs uit België tussen de 5.000 en 15.000. Indien iemand over meer exacte gegevens beschikt, dan zijn deze gegevens steeds welkom.

PS Blogger.com heeft een nieuwe versie van het blogplatform aangekondigd. Je kan via deze link kennis maken met enkele nieuwe functionaliteiten. Er zouden naar verluidt zelfs comment-feeds beschikbaar komen.
.

Technorati : - - - -

2 Bedenking(en) :
Blogger yab had op 24 augustus, 2006 22:48, de volgende bedenking ...

'k Hoop dat die comment-feed er ook effectief komt, want dat mis ik het meeste bij Blogger. Misschien dat ik dan toch nog even blijf zitten waar ik zit en alle verhuisplannen (weer maar eens) afblaas.

 
Blogger Bruno Peeters had op 24 augustus, 2006 23:55, de volgende bedenking ...

yab,

aan welk ander platform had je gedacht : wordpress, movable type, typepad, drupal, ... ?

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails