B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

11 augustus 2006

Ramkoers

Geachte mevrouw Lieten,

Gezien het traject met het openbaar vervoer tussen mijn woonplaats en mijn plaats van tewerkstelling niet optimaal is, maak ik dagelijks gebruik van mijn wagen voor de verplaatsingen van en naar het werk.

Daarstraks, rond half 17u25 bij de terugweg naar huis, was er een bus van De Lijn die zeer sterke toenadering zocht tot mijn wagen. De bus vond het niet nodig op de invoegstrook op de E40 richting Leuven te Kraainem te wachten totdat er plaats was voor in te voegen. De bus koos resoluut voor een ramkoers, waarbij geen aandacht geschonken werd aan het plotse waarschuwingssignaal dat mijn wagen maakte.

De bestuurder van het voertuig met nummerplaat JLI205 en identificatienummer 863107, eigendom van het bedrijf De Heidebloem te Lanaken, handelde in dit concreet voorval helemaal niet als een heer in het verkeer. De bestuurder zal hierdoor zijn passagiers ongetwijfeld enkele seconden vroeger op hun bestemming gebracht hebben. Tegelijkertijd bracht hij hierbij een andere gebruiker van de autosnelweg onnodig in gevaar.

U zal begrijpen dat door het aanhouden van de ramkoers mijn houding ten opzichte van de openbare instelling die u leidt niet in positieve zin veranderd is. Van medewerkers van een openbare instelling zoals De Lijn zou toch mogen verwacht worden dat ze de wegcode onberispelijk toepassen en bijgevolg artikel 12, paragraaf 4 van de wegcode respecteren.

Hoogachtend,

Technorati : - - - - -

1 Bedenking(en) :
Anonymous Anoniem had op 14 augustus, 2006 14:45, de volgende bedenking ...

Wie groot is gebruikt z'n gewicht,
wie klein is z'n zogenaamd zwakke weegebruik...

Voorrangsregels zijn en blijven een constante bron van ergernis in dit land.

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails