B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

22 september 2006

Belgen bloggen te weinig

Het is ook nooit goed. Door het feit dat België te snel breedbandinternetverbindingen uitgerold heeft, zijn de Belgische internauten volgens Insites te weinig bezig met blogs en RSS. Deze conclusie is wel goed voor de kijk-, lees- en klikcijfers van diverse nieuwsbronnen : De Standaard - Belg heeft weinig interesse in blogs en podcasts, Computerworld - InSites-studie: Wet van de remmende voorsprong, Digimedia - Blogs en podcasts: de achterstand der Belgen.

Een dergelijke uitspraak moet natuurlijk steeds met een kritisch oog bekeken worden. Hoeveel Belgen hebben hun mening gegeven in dit onderzoek ? Zijn deze deelnemers representatief voor de ganse Belgische bevolking of de Belgische internetgebruikers ? Wat werd in het onderzoek verstaan onder een blog ? Werden de MSN en MySpace Spaces bijvoorbeeld ook geteld ?

Op de website van Insites is overigens nog niets terug te vinden over deze nieuwe studie. Een corporate blog of een podcast is er evenmin terug te vinden. Een RSS-feed van de nieuwsberichten heb ik nergens opgemerkt. Heeft Insites hier soms enkele trends gemist ?

Technorati : - - - -

2 Bedenking(en) :
Anonymous Anoniem had op 22 september, 2006 14:13, de volgende bedenking ...

Ik denk dat ze hiernaar verwijzen: http://www.escape-reports.com/

 
Blogger Bruno Peeters had op 22 september, 2006 15:30, de volgende bedenking ...

Kris, bedankt voor de reactie. Ik had de link ondertussen ook al ontdekt. Op Escape reports staan overigens de detailcijfers. Binnenkort volgen nog enkele bedenkingen.

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails