B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

30 november 2006

BelBlogs - SiteAdvisor

Niemand surft graag naar een site die een gevaar voor je computer kan opleveren. Daarom heeft McAfee de SiteAdvisor site beschikbaar gemaakt. Via deze site kan je nagaan of een opgegeven URL veiligheidsrisico's met zich mee brengt.

Eigenlijk hoopt McAfee met dit initiatief de aandacht te trekken op de SiteAdvisor-plugin. Er bestaat zowel een gratis versie als een betalende versie (SiteAdvisor Plus). Deze zijn beschikbaar zowel voor Internet Explorer en als voor Firefox. Begin november 2006 is er een nieuwe versie van SiteAdvisor Plus aangekondigd.

Ik heb met behulp van de SiteAdvisor site even gekeken hoe de Belgische blogs voor de dag komen. U kan gerust zijn. Deze blog heeft een groen label gekregen.Geen enkele van de onderzochte blogs heeft een rood label gekregen. Twee blogs hebben een geel label gekregen : mess.be en msfeline.blogspot.com.

Indien u graag popups ziet verschijnen moet u alvast een bezoekje brengen aan de volgende blogs : chacun-pour-soi.blogspot.com, constantinia.blogspot.com,coolios.net, dimi15.be, fundamentalisme.blogspot.com, ientje.blogspot.com, kapingamarangi.be, kipm.blogspot.com, kruimels.blogspot.com, leblogdesofteac.blogspot.com, linkdump.be, maansverduistering.blogspot.com, mafiablog.net, medion.blogspot.com, mess.be, mongoslam.blogspot.com, monsieurducobu.be, msfeline.blogspot.com, nicolas-raemdonck.blogspot.com of rigoureus.be.

De onderstaande blogs bezorgen u 5 of meer cookies. Op zichzelf is dit niet schadelijk, het toont wel aan dat de eigenaar van de site van diverse diensten zoals tellertjes of ads gebruik maakt. kruimels.blogspot.com, mafiablog.net, medion.blogspot.com, monsieurducobu.be, nicolas-raemdonck.blogspot.com.

SiteAdvisor toont per opgegeven URL (in dit specifiek geval blogs) ook het land waar de URL thuishoort. Het verwonderde mij niet dat een heleboel blogs in België gesitueerd werden en nog een aanzienlijk aantal in de Verenigde Staten (bijvoorbeeld de blogspot.com blogs). Ik bekwam toch enkele bizarre resultaten.
Canada : movil.be en razziphoto.com
Denemarken : askatasuna.be en pietel.be
Duitsland : cabanier.be en turnhoutblogt.be
India : blog.f4l.be
Nederland : buytaert.net en coolz0r.com
Verenigd Koninkrijk : blindsurfer.be en vanginderachter.be

Zouden deze blogs in deze landen gehost worden ?

Na registratie op de SiteAdvisor site kan je zelf reviews invoeren van sites, zowel positieve als negatieve reviews. Reviews heb ik enkel teruggevonden voor deze blogs : blokwatch.be, eraserhead.be, erikdams.com, linkdump.be, mess.be, msmvps.com en zattevrienden.be.

Wie wil er op SiteAdvisor een (hopelijk positieve) review invoeren voor bvlg.blogspot.com ?

Technorati : - - - - -

6 Bedenking(en) :
Anonymous Anoniem had op 01 december, 2006 07:19, de volgende bedenking ...

Askatasuna gehost bij One.com (het vroegere B-one), en die zijn inderdaad in Denemarken gevestigd

 
Anonymous Anoniem had op 01 december, 2006 14:10, de volgende bedenking ...

buytaert.net bevindt zich inderdaad in Nederland.

 
Blogger Jesse Wynants had op 05 december, 2006 14:07, de volgende bedenking ...

Mijn blog, blog.f4l.be is idd in India gehost. Bij een bedrijf dat http://www.jodohost.com/ noemt. Redelijk goedkope hosting, maar nu ga ik nog wel overschakelen naar dreamhost.

 
Anonymous Anoniem had op 11 december, 2006 14:58, de volgende bedenking ...

Grappig, ik dacht altijd dat mijn site ergens in Anderlecht op een server stond! Nu ja: met Duitse Grundlichkeit is niks mis natuurlijk ;-)

 
Blogger Luc Callemeyn had op 12 december, 2006 23:16, de volgende bedenking ...

Ik heb de SiteAdvisor op mijn computer geplaatst en dat werkt zeer goed. Bedankt voor de tip!

 
Anonymous Anoniem had op 12 september, 2007 12:42, de volgende bedenking ...

Wij zijn net als vele andere surfers erg blij met SiteAdvisor omdat het voor het eerst duidelijk maakt welke websites te vertrouwen zijn en welke niet.

Tot zover goed.

Maar, ons bedrijf ontwikkelt en verkoopt software (een XML/XSLT Editor) via onze website (www.xmlblueprint.com) en tot onze verbazing heeft de website sinds twee weken een rood kruis. Na bestudering blijkt dat de website een koppeling bevat naar een andere website, "die downloads doorgeven die door sommigen als adware, spyware of andere ongewenste programma's worden gezien." (quote van McAfee).

De koppeling was slechts een verwijzing naar een 'award' die we met onze software hebben gewonnen en de award stond op die andere website. We hebben meteen deze koppeling verwijderd en contact opgenomen met McAfee.

De reactie van McAfee vonden we erg afhoudend: nee, we kunnen uw website niet verwijderen uit onze database en u moet maar minimaal 6 weken wachten totdat onze robot uw website weer bezoekt.

Nu vraag ik me af: mag McAfee dit zo maar doen? Wij verkopen onze software op onze website en we verwachten een daling in de omzet door McAfee's actie.

Onze kritiek:
- We krijgen een rood kruis omdat onze website verwijst naar een website die SiteAdvisor niet vertrouwt. Onze eigen website en de software die daarop staat is eerder door SiteAdvisor (en andere testers) volledig veilig bevonden. Wij worden nu gestraft (met een rood kruis) voor de acties van een andere website. Dat is nogal straf.
- We hebben de koppeling meteen verwijderd, maar we moeten maar liefst 6 weken wachten tot SiteAdvisor zijn advies aanpast.
- Het is niet eenvoudig om zelf te testen of de nieuwe website straks wel of niet OK wordt bevonden door SiteAdvisor.
- We hebben niet vooraf een email gekregen dat we een rood kruis zouden krijgen, dan hadden we actie kunnen ondernemen.

Wat vinden jullie hiervan?

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails