B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

24 september 2007

Social networking reaches one billion users

Volgens Anand Chandrasekher, Senior Vice President van de Ultra Mobility Group bij Intel, zijn er wereldwijd meer dan een miljard personen aangemeld bij social networking sites. Het verkeer naar al deze sites zorgt al voor 25% van alle internet verkeer. Dagelijks zijn er 154 miljoen gebruikers van social networking sites die in het totaal drie miljard minuten per dag zich op de on-line social networks bevinden. Dit heeft Anand Chandrasekher verklaard tijdens een keynote speech ter gelegenheid van het Intel Development Forum te San Francisco. Indien de cijfers afkomstig van comScore correct zijn, zou dit betekenen dat één aardbewoner op zes zou aangemeld zijn bij een social network zoals Facebook, MySpace, Bebo of één van de talrijke andere social networking sites.

Ik heb mijn twijfels bij dit cijfer van 1 miljard gebruikers of 1 aardbewoner op 6. Voor België, met 10,5 miljoen inwoners, zou dit betekenen dat 1,75 miljoen personen aangemeld zouden zijn bij een dergelijk netwerk. Volgens een recent persbericht van Insites (31 augustus 2007) zijn er op dit ogenblik 5,22 miljoen surfers in België. Eén Belgische surfer op drie zou zich bijgevolg aangemeld hebben op een social networking site.

Volgens Quantcast kent MySpace maandelijks 52 miljoen en Facebook 27 miljoen bezoekers uit de Verenigde Staten. Dit is nog een heel eind verwijderd van het miljard gebruikers waarvan sprake was in de keynote speech.

1 Bedenking(en) :
Blogger Futurelab had op 28 september, 2007 14:48, de volgende bedenking ...

Ach, het typische gegoochel (gegoogle? :) ) met cijfers. Aangezien er volgens wel betrouwbare cijfers ca 1.15 miljard internet gebruikers in totaal zijn, zou dit betekenen dat bijna iedereen aan social networking doet, wat natuurlijk niet zo is.

Ongetwijfeld is dit een optelling van alle memberships van indivduele sites - en ik wil best aannemen dat die de miljard overschrijden. Maar dat betekent wel allerhande dubbeltellingen. Wie zich openstelt voor social networks is al snel lid van 10 netwerken. Ik probeer het rustig aan te doen, en toch - ecademy, linkedin, xing, facebook, plaxo, alwayson, dat ding van de ING waar ik m een keer heb aangemeld, die oude testaccounts op Friendster en Orkut, ga zo maar door :)

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails