B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

23 oktober 2007

Wieowie

Indien u informatie zoekt over een persoon kan u sinds kort ook gebruik maken van wieowie.nl. Deze site laat toe info te bekomen over een persoon (voornaam + naam op te geven), waaronder een aantal mogelijke emailadressen en telefoonnummers, documenten waarin de persoon voorkomt, Linkedin-profielen en filmpjes in YouTube.

wieowie.nl is in eerste instantie gericht op Nederland. Maar voor Belgen weet wieowie.nl ook best wat info terug te vinden. Het was bijvoorbeeld interessant te zien welke info wieowie.nl over mezelf en over enkele andere bloggers presenteerde.wieowie.nl is gratis. Een betalende versie zou er naar verluidt binnenkort aankomen, waarbij dan zou gemikt worden op bedrijven in het HR domein. Wieowie.nl zou immers in een aantal gevallen al gebruikt zijn bij recrutering, waar zowel een kandidaat niet weerhouden werd, als kandidaten waar bijkomende nuttige info gevonden werd dan juist wel.

Moraal van het verhaal. Alle informatie die je ergens op het internet achterlaat zal uiteindelijk ooit wel eens gevonden worden ...

1 Bedenking(en) :
Anonymous Anoniem had op 24 oktober, 2007 13:54, de volgende bedenking ...

In de recentste PC-Active schreef ik een artikel over zulke personenzoekmachines, maar dan de internationale: Spock, Wink, etc. Ik ben vooral onder de indruk van Spock, dat ook voor Belgen heel relevante resultaten heeft, beter zelfs dan het nu gelanceerde Wieowie. Zo probeert Spock het entity resolution probleem aan te pakken: resultaten van mensen met dezelfde naam worden niet zomaar bij elkaar gevoegd maar indien mogelijk aan verschillende personen toegevoegd.

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails