B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

29 november 2007

Bongo Cava

Ik had vorige week nog beloofd een relaas te publiceren over het "consumeren" van de Bongo Wine Bar die volledig gratis in mijn bus belandde (zie ook alhier).

Uit de lijst van belevenissen was onze keuze gevallen op de cavadegustatie in Xampañeria Copa Cava te Antwerpen.

Voor een dergelijke Bongo bon moet je vooraf reserveren. Het reserveren verliep grappig. Toen ik belde, bleek ik terecht te komen bij iemand die zich in de wagen bevond. Het doorgeven van de reservatie (met het nummer van de Bongo bon) was bijgevolg redelijk omslachtig. Gelukkig kon ik de reservatie per email doorgeven, waarna een dag later de bevestiging kwam. Het aangetekend opsturen van de bon - wat blijkbaar voor sommige aanbiedingen nodig is - kon achterwege blijven.

De Bongo Winebar geeft in Xampañeria Copa Cava recht op drie glazen cava voor twee personen, met daarenboven nog een portie olijven en een bord tapas. De Xampañeria Copa Cava is gelegen in het historische hart van Antwerpen, in de Vlasmarkt, een zijstraat van de Hoogstraat, op een steenworp van het Stadhuis van Antwerpen.

Vrijdagavond rond achten bleek de Xampañeria al redelijk vol te zitten, het is er dan ook vrij klein. De persoon die normaal de klanten hielp bleek eventjes weg te zijn. Een behulpzame klant - blijkbaar een vaste klant van de gelegenheid - ontfermde zich over ons. De Bongo bon was nieuw voor hem, maar hij wist op basis van de beschrijving in het Bongo boekje ons toch het eerste glas cava in te schenken. Nadien dook alsnog een juffrouw achter de toog op. Zij bezorgde ons later de portie olijven, het bord tapas en natuurlijk ook de andere glazen cava. We kregen de drie verschillende cava's Berenguer Ramon I te drinken, eerst de Semi Sec, gevolgd door de Brut om af te sluiten met de Brut Nature.

De Xampañeria Copa Cava kende die vrijdagavond veel bezoekers. Een groepje was bezig een verjaardag te vieren. Nadien kwam er nog man met een gitaar de aanwezigen onderhouden met twee Franstalige liedjes. Toen we vertrokken informeerde de behulpzame man zeer vriendelijk naar onze appreciatie van de geproefde cava's. De Brut Nature vonden we beiden een beetje te scherp, de Brut viel het beste in de smaak.

Het was een leuke avond. Het was voor ons al een heel tijdje geleden dat we nog op een vrijdagavond op stap waren in het centrum van Antwerpen - niettegenstaande ik tot mijn 18de zeer frequent in die buurt vertoefde.

Zonder de Bongo bon zouden we vermoedelijk nooit in de Xampañeria verzeild geraakt zijn. Voor personen die een glas bubbels zien zitten, is de Xampañeria Copa Cava zeker een aanrader. Wat ons aangenaam verraste was dat er in de gelegenheid een rookverbod geldt. De degustatie van de bubbels wordt bijgevolg niet verstoord door onaangename geurtjes.

Nog twee schoonheidsfoutjes van Bongo. In de lijst van belevenissen voor Bongo Winebar staan alle belevenissen twee keer vermeld. Het tweede foutje heeft te maken met de schrijfwijze van het arrangement. Is het Bongo Winebar (in één woord) zoals vermeld op de website, of is het Bongo Wine Bar (in twee woorden), zoals vermeld op het doosje ?

1 Bedenking(en) :
Anonymous Anoniem had op 29 november, 2007 22:22, de volgende bedenking ...

Een fijne beschrijving van ee zo te horen leuke avond.

De schoonheidsfoutjes worden doorgegeven.

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails