B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

17 december 2007

Gebruikers maken zelf reclame op Facebook

De regels van Facebook laten niet toe dat geregistreerde gebruikers zelf advertenties plaatsen. Facebook wenst deze inkomsten immers voor zichzelf te houden. Het Canadese bedrijf Weblo biedt Facebook-gebruikers de mogelijkheid zelf adverenties te plaatsen en daarvoor betaald te worden. Volgens een artikel in de New York Times zouden reeds 1.500 personen deze stap gezet hebben. Deze gebruikers vinden het niet meer dan normaal dat zij die de content voor Facebook leveren ook een graantje kunnen meepikken. Het feit dat de marktwaarde van Facebook geschat wordt op meer dan 15 miljard dollar steekt sommigen immers de ogen uit.

Door de Facebook applicatie Internet Worth van Weblo te installeren krijg je hun advertenties in je profiel. Het resultaat ziet er alvast schreeuwlelijk uit.Uit de reacties op het artikel in de New York Times bleek bovendien dat er nog andere bedrijven zijn die actief zijn in dit domein. De Facebook-profielpagina's staan nu al vol met nutteloze gadgets. Binnenkort komen daar nog massa's eigen advertenties bij. Het is maar de vraag of er voldoende clicks zullen zijn op de Facebook-profielpagina's en op de advertenties voor inkomsten van zekere omvang.

Technorati : - -

Related Posts with Thumbnails