B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

26 maart 2008

Ecademy - enkele cijfers

Daarstraks zat er nogmaals een mail van Thomas Power in mijn inbox om mij te verwittigen dat de prijs van het Ecademy Blackstar Membership nogmaals zou verhoogd worden. Tot 31 maart bedraagt de bijdrage voor Blackstar Membership 100 euro per maand, vanaf 1 april komt er 5% bij. De wisselkoersen die Ecademy hanteert zijn overigens zeer interessant. Je kan in plaats van 100 Europese muntheden ook 100 Britse ponden of 100 Amerikaanse dollars betalen.

Toevallig heb ik eveneens vandaag op Twitter nog een link opgemerkt naar een bericht op TechCrunch UK over Ecademy. Het interessante aan dit bericht is dat het enkele cijfers bevat over Ecademy.

Ecademy heeft 190.000 members met "confirmed email addresses". Hiervan zijn er 7.500 betalende members, of minder dan 4% van hun totaal aantal members. De Ecademy Belgium club telde in december 2007 234 betalende members, of 3% van het totaal aantal betalende members.

De site ecademy.com krijgt 340.000 unieke bezoekers per maand, waarvan de helft uit het Verenigd Koninkrijk. Volgens de Quantcast statistieken staat België op de achtste plaats in de landenrangschikking met 5.281 unieke bezoekers per maand. België wordt voorafgegaan door Nederland waar er iets meer bezoekers zijn : 5.475 unieke bezoekers per maand. Volgens Quantcast zijn 71% van de bezoekers aan ecademy.com "passers-by", die de site slechts 1 keer per maand bezocht hebben. De "addicts", zij die minstens 30 keer per maand langskomen, vormen slechts 1% van het totaal aantal bezoekers. Indien er bij de Belgische en Nederlandse bezoekers aan de site ook slechts 1% "addicts" bevinden, zou dit neerkomen op een harde kern van een 50-tal intensieve gebruikers per maand.

Zo dat weten we nu ook weer over Ecademy.

Technorati :

Related Posts with Thumbnails