B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

20 maart 2008

Atomium Blog

Via een bericht op Brusselnieuws heb ik vernomen dat de organisatie die het Atomium beheert een blog gelanceerd heeft. Het bizarre aan deze blog is dat de meeste berichten drietalig zijn (Nederlands, Frans en Engels). In plaats van verschillende blogs per taal is er gekozen de meertaligheid in de berichten te steken. Dit geeft grappige berichten : "Terug in de toekomst Rétrospective 1958 dans la Gazet van Antwerpen toute cette semaine".

De initiatiefnemer van de Atomium blog heeft zijn huiswerk goed gedaan. Naast de blog zijn er accounts aangemaakt op diverse sites : Twitter, Facebook, Delicious, Netvibes, Flickr, YouTube, DailyMotion, LastFM en MyBlogLog.

De meeste van deze sites voeren het (gratis) uitwisselen van informatie (berichten, foto's, filmpjes, ...) hoog in het vaandel. De organisatie die het Atomium beheert staat er voor bekend dat ze angstvallig toekijkt op de auteursrechten op afbeeldingen van het Atomium. Ik ben benieuwd hoe het bewaken van de auteursrechten zal verzoend worden met het delen van info op de diverse sites.

Technorati :

1 Bedenking(en) :
Anonymous mc pvc had op 25 maart, 2008 17:45, de volgende bedenking ...

"angstvallig" is erg goed gekozen. Amai.

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails