B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

04 maart 2008

Meest recente nummerplaat

Zo'n anderhalf jaar terug bleek dat de combinaties van de huidige generatie van nummerplaten (drie letters gevolgd door drie cijfers) zou uitgeput geraken. De toenmalige minister voor mobiliteit, Renaat Landuyt, heeft daarop beslist de combinatie om te draaien (drie cijfers gevolgd door drie letters), niettegenstaande er zeer goede argumenten waren voor de invoering een Europees formaat voor de Belgische nummerplaten.

Ondertussen is het einde van de huidige generatie van nummerplaten dichterbij gekomen. De nummerplaten die met een Y starten worden reeds toegekend. Het internet zou het internet niet zijn indien er geen sites zouden te vinden zijn waar nummerplaat-affeciondo's zich thuis kunnen voelen. Op deze site bijvoorbeeld is er een hele discussie over de meest recente nummerplaat. Ik heb ook al het verhaal gehoord van collega's van een bedrijf uit het Leuvense die een competitie houden waarbij telkens (met de GSM) foto's genomen worden van zeer recente nummerplaten. De meest recente nummerplaat die ik zelf gezien heb (toevallig vanmorgen op de E40) is een YGD plaat die bevestigd was op een Citroen C1. Spijtig genoeg heb ik geen fotografisch bewijsmateriaal.

Het opsporen van de meest recente nummerplaat is een wedstrijd die je nooit kan winnen, er zal steeds een volgende nummerplaat toegekend worden. Daarom stel ik voor een einddoel te formuleren. Wanneer zal de laatste nummerplaat van de huidige generatie (YZZ 999) toegekend worden ?

De verwachting in 2006 was dat huidig formaat van nummerplaten zou uitgeput zijn tegen augustus 2008. De eerste X** nummerplaten zijn opgedoken in januari 2007. De DIV is gestart met Y** nummerplaten aan het einde van november 2007. De Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer biedt statistieken aan over de inschrijvingen van voertuigen. In januari 2008 werden 69.551 nieuwe nummerplaten aangevraagd. In gans 2007 werden 796.944 nieuwe nummerplaten aangevraagd. Het ziet er dus naar uit dat ergens in 2008 gestart zal moeten worden met het nieuw formaat van nummerplaten. Tenzij de DIV beslist de ondertussen vrijgekomen nummerplaten in de huidige generatie opnieuw toe te kennen, wat voor enige vertraging van de ingebruikname van het nieuwe formaat kan zorgen.

Ik gok er op dat de eerste exemplaren van de nieuwe generatie van nummerplaten vanaf 15/10/2008 in het verkeer zullen opduiken. Wie waagt er nog een gokje ? De bedenkingen staan hiervoor open.

1 Bedenking(en) :
Blogger Jaxsonharry had op 20 augustus, 2019 17:17, de volgende bedenking ...

Microsoft Office setup consists of a setup file which the help of which a user can install their copy of Microsoft www.office.com/setup version on their computer and laptop. When you buy Office setup offline, then you have to install through a CD, and you get the setup file for installation if you get the www.office.com/setup online. If you use a Microsoft service like Outlook.com, OneDrive, Xbox Live, or Skype, you already have an office.com/setup. We have not been able to contact you for any product.

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails