B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

28 juli 2008

aideRSS

Via een bericht van Kris Hoet was ik nogmaals terecht gekomen op aideRSS. De aideRSS about page vermeldt het volgende : AideRSS is an intelligent assistant, which continuously monitors RSS feeds, finds the good stuff, creates a PostRank™, and delivers it to you. We do the grunt work of collecting information on every post, allowing you to focus on your agenda and stay on top of the news stream.

De analyze van aideRSS van de berichten van dit blog zag er zojuist als volgt uit :


Binnen de Vlaamse blogosfeer is er heel wat (overigens terechte) kritiek op het gebrek aan transparantie van de Metatale score van een blog (om invloed te meten). Mij persoonlijk lijkt de PostRank score van aideRSS is hetzelfde bedje ziek te zijn. De manier waarop de score berekend wordt is evenmin transparant. Het aantal delicious bookmarks en het aantal diggs kunnen inderdaad als positieve steun voor een blogbericht beschouwd worden. Het aantal kommentaren en het aantal conversaties gedetecteerd door Google (indien correct gemeten, wat nu niet altijd het geval is) zijn niet noodzakelijk positief. Bij een bepaalde Vlaamse blog zijn er een heleboel kommentaarbewoners die de discussies telkens terugbrengen op steun of afkeur voor het Vlaams Belang. De band naar het oorspronkelijke bericht is dan vaak ver te zoeken. Het totaal aantal kommentaren op een blogspost zonder enige nuance beschouwen als positieve steun lijkt mij niet verantwoord.

aideRSS biedt ook een lijst van de top 20 berichten. Voor de bvlg blog zijn dit allemaal berichten met score 10. Ik zie geen gemeenschappelijke kenmerken voor het toekennen van score 10.


Misschien nog een troost van aideRSS, 21% van de berichten van deze blog zijn best posts. Maar eens te meer levert dit mij niets op. En bovendien wie heeft er een boodschap aan deze vaststelling ...

Technorati :

Related Posts with Thumbnails