B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

23 juli 2008

Nanga Parbat

Op mijn terugweg van Oostenrijk naar huis de voorbije dagen kon ik op de radio (eerst via de Oostenrijkse zenders, nadien de Duitse) het verhaal volgen van de drie bergbeklimmers uit het Italiaanse Zuid-Tirol die bij de beklimming van de Nanga Parbat in problemen gekomen zijn. De expeditieleider, Karl Unterkircher, is reeds op 15 juli in een kloof gevallen en zou overleden zijn. De twee overblijvende expeditieleden zitten een week later nog steeds vast op de Nanga Parbat, de 9 hoogste berg ter wereld. Pogingen om hen te evacueren met een helicopter zijn tot nu toe niet mogelijk geweest. Dit zal overigens niet zo evident zijn, ze zitten immers vast op 7.000 meter hoogte. De Nanga Parbat heeft ook overigens een stevige reputatie, de berg staat immers bekend als de killer mountain. Tot nu toe zijn al 62 bergbeklimmers omgekomen bij pogingen om de top te bereiken.

In tegenstelling tot in de Duitse en Oostenrijkse media is dit nieuwsverhaal blijkbaar nog niet aan bod gekomen in de Belgische media. Vandaar dit korte bericht.

Related Posts with Thumbnails