B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

20 juni 2008

Mobiele telefoons

Volgens een studie van Experian zijn er wereldwijd 2,7 miljard mobiele telefoons in gebruik. Ter vergelijking, er zijn 850 miljoen personal computers en en 1,5 miljard televisietoestellen in gebruik. Nog steeds volgens de studie van Experian hebben 30 landen reeds een penetratie van meer dan 100%, dit houdt in dat er meer mobiele telefoons in omloop zijn dan dat er inwoners zijn. Dit kan enkel indien verschillende inwoners over meer dan één mobiele telefoon beschikken. De 100% penetratie wordt voor de Verenigde Staten overigens niet verwacht voor 2013.

Bijna twee mobiele telefoongebruikers op drie versturen SMS boodschappen, of 1,8 miljard personen. Dit is dubbel zoveel als het aantal personen die gebruik maken van email.

Het Experian rapport voorspelt een mooie toekomst voor bedrijven die gebruik maken van mobiele telefoons in hun dienstenpakket.
- mobile banking
- mobile search
- mobile social networks
- gps-based mobile services

Het GSM-bankieren is in België eigenlijk nooit van de grond gekomen, dus de aanlokkelijke voorspellingen zijn misschien niet voor alle landen en alle markten van toepassing.

Related Posts with Thumbnails