B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

24 juli 2008

Pew over Amerikanen en Blogs

Het Pew Internet Project is een initiatief van het Pew Research Center, een neutrale nonprofit "fact tank" die regelmatig resultaten van surveys publiceert over het internetgebruik in de Verenigde Staten. Zopas heeft een onderzoeker van Pew enkele cijfers vrijgegeven over de relatie tussen Amerikaanse internetgebruikers en blogs.

"Have you ever read someone else's online journal or blog ?"
42% van de onderzochte populatie (Amerikaanse internetgebruikers)
"Do you ever read someone else's online journal or blog?"
33%
"Do you create or work on your own online journal or blog ?"
12%
"Do you create or work on your own online journal or blog on a daily basis ?"
5%

In het bericht was geen info terug te vinden over het aantal ontvangen antwoorden en de manier waarop het onderzoekspanel samengesteld werd. Pew had toe nu toe een stevige reputatie in de blogosfeer. Hopelijk zijn de bovenstaande cijfers representatief voor de Amerikaanse internet- en bloggebeuren.

Het aantal internetgebruikers in België in 2006 bedroeg volgens cijfers van de FOD Economie ongeveer 5,49 miljoen. Als hiervan ook 5% een eigen blog heeft waarop dagelijks nieuwe content geplaatst wordt, zou België zo'n 275.000 dagelijkse bloggers tellen. Het hangt natuurlijk van af wat men een blog noemt, moet dit een zelf gehoste blog zijn of volstaat een Windows Live Space ? 275.000 dagelijkse bloggers in België lijkt mij overigens een zeer optimisch getal.

Related Posts with Thumbnails