B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

21 oktober 2008

Mollom's World Map of Spam

De Mollom's World Map of Spam toont de locaties waaruit volgens Mollom spam verstuurd werd. Mollom is een web service die het mogelijk maakt comment en contact form spam te detecteren en te blokkeren. De kaart toont de spam activiteiten van de voorbije zes uren.


Toen ik zojuist de kaart waren er 189 spam attacks vanuit België. Uit Nederland daarentegen waren er een heel pak meer (46451). Het grote aantal heeft overigens betrekking op de machines van waarop de spam activiteiten gelanceerd werden. De eigenlijke spammer kan zich eventueel nog schuilhouden in een ander land. In ieder geval, de situatie in Nederland ziet er een pak erger uit dan in België. Foei.

Technorati : - -

2 Bedenking(en) :
Blogger Béate Vervaecke had op 22 oktober, 2008 20:50, de volgende bedenking ...

Is het niet wat raar dat in België het voornamelijk het Nederlandstalig gedeelte is dat "scoort". Zou Mollom onze taal gewoon altijd als SPAM aanzien?

 
Anonymous Anoniem had op 24 oktober, 2008 01:08, de volgende bedenking ...

Dit zou me toch wel verbazen. Mollom is opgericht door twee Vlamingen. De vlekken op de kaart komen gewoon overeen met dichtbevolkte, stedelijke gebieden. Daar waar de meeste onbeschermde PC's staan.

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails