B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

24 november 2008

Pecha Kucha

Hoe zou het ondertussen zijn met Pecha Kucha in België ? Pecha Kucha is een presentatie-formule waarbij een spreker een verhaal mag brengen aan de hand van exact 20 slides die elk exact 20 seconden getoond worden.

Eerst dook Pecha Kucha op te Brussel. Alok b. Nandi nam het initiatief en organiseerde op 20 november 2007 de eerste activiteit. Deze was zeer succesvol en er volgden nog 4 andere activiteiten. De laatste vond plaats op 20 september 2008. Van deze laatste activiteit is enkel een aankondiging op de blog terug te vinden, een verslag of foto's heb ik nergens opgemerkt. Een datum voor een volgende activiteit is evenmin bekend.

Vervolgens was er ook een Pecha Kucha event te Gent, meer bepaald op 27 mei 2008. Een vervolg was in mei reeds aangekondigd voor het najaar. Uiteindelijk zal het 3 december 2008 worden. Het programma staat nog niet helemaal op punt. Registreren kan u al wel.

Op het afgelopen Creativity World Forum van vorige week was er een Pecha Kucha like formule, de Quickshares waar sprekers hun concept in 7 minuten moesten voorstellen. Ik was er zelf niet bij, maar op basis van twee reacties in de blogosfeer meen ik begrepen te hebben dat het geen denderend succes was.

Zou de Pecha Kucha hype in België voorbij zijn ?

2 Bedenking(en) :
Anonymous Anoniem had op 25 november, 2008 09:32, de volgende bedenking ...

Is dit niet een beetje te kort door de bocht? Er zijn verschillende andere Pecha Kucha presentaties geweest op andere events, de laatste BarCamp in Brussel bijvoorbeeld? Heb ook al vernomen dat er op BarCamp Gent eind deze maand ook wel een Pecha Kucha presentatie te vinden zal zijn. Pecha Kucha dood, denk het niet, meer zelfs, het is misschien nog niet doorgebroken.

 
Anonymous Anoniem had op 14 december, 2008 18:35, de volgende bedenking ...

hello
next one is op Jan. 16th in Brussels at AB
http://pechakucha.architempo.net for registration
looking forward to meet you there
alok nandi

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails